Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Žluknutí másla-kyselina máselná

Od: marekluks* odpovědí: 2 změna:

Jaké musí být splněny podmínky aby máslo žluklo. (mám na mysli jestli musí mýt přístup ke vzduchu, nebo jestli žlukne i v uzavřené nádobě, jaká je nejvhodnější teplota a koli % kyseliny máselné se tvoří a ještě jak dlouho trvá než je máslo dokonale žluklé. Díky

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

0x

Marku,tvorba kyseliny máselné,je záležitostí bakterií.Samozřejmě ji podpoří přístup vzduchu,také souvisí s teplotou.Ale není to jen o tvorbě n-máselné,ale vzniká postupně i určité množství n-metyl propionové,neboli izomáselné.A to je pak i při vzniku nepatrného množství děsný puch.

JABRAKA

 

asa*
hodnocení

0x

nelze říci. Vše je otázkou zastoupení nenasycených karboxokyselin, atomárního kyslíku, konzervantů, teploty a tak podobně. Vše probíhá přes peroxocesty. Jestli budeš chtít přesně vědět, tak na VŠCHT-FPBT je ústav technologie mléka a tuků (kontaktuj prof.Filipa).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]