Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tohle vypočítat? Spěchá

Od: sasa58 odpovědí: 3 změna:

Z bodu současně vyjedou na opačné strany 2 objekty. Prvni má zrychlení 5 m/s a druhý 10 m/s. Za jak dlouho budou od sebe 100 metrů a jak daleko budou od výchozího bodu? Jaká bude jejich vzájemná rychlost při jejich vzájemné vzdálenosti 100 m?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Úkol ti dělat nebudeme. Napiš své řešení, někdo ti je zkontroluje.

lmgify
hodnocení

1x

Všechno, co potřebuješ vědět, jsou vzorce pro rychlost a dráhu u zrychleného pohybu: v=at; s=(1/2)at2.

Pak už jen dosazuješ.

Mě to moc hezky nevyšlo, tak snad někde nedělám chybu *nevi*

t=3,65s

s1=33,3m

s2=66,7m

v=54,8m.s-1

Mně to vyšlo taky tak (tedy po zaokrouhlení), aspoň čas, to ostatní už jsem nepřepočítával, tak to ude dobře.

Jen poradím tazateli lehké ulehčení výpočtu: obě tělesa se od sebe vzdalují se zrychlením 015ms-2, což zjednoduší výpočet t. V dalších krocích ovšem budu muset stejně provádět samoztatné výpočty, ale už s daným t.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]