Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestum z Gymplu na OA či EL

Od: nestastna odpovědí: 1 změna:

Dobré dopoledne. Jsem v druháku na gymnáziu v městě mého bydliště. Mám to deset minut cesty. Chtěla bych, ale přejít na Obchodní Akademii nebo Ekonomické Lyceum do 25 km vzdáleného města. Šla bych normálně do druháku a v prosinci udělala rozdílovky. (na ekonomce jen ze 2 předmětů, na obchodce asi z 5). Moje mamka s tím moc nesouhlasí, je na mě možná trochu naštvaná, že jsem věděla, že chci na Gympl, nikdo mě na něj nenutil, teď bude muset platit znovu učebnice a tak, že jsem si to měla rozmyslet o prázdninách. A ještě že bude platit za dojíždění 280 kč na týden ( i když není probléém bydlet tam u dědy, on tam žije). Na Gymplu jsem nešťastná z několika důvodů. V prváku nás bylo 18, hrozná parta, ne že bychom se nějak šikanovali, to ne, ale nezapadla jsem mezi ně, měla jsem tam jednu kamarádku. Teď jsme se spojily dvě třídy v jednu, je nás tedy 31, už je to mnohem lepší, jsou tam lepší lidi a tak, ale stejně... Poté druhý hlavnější důvod, se kterým jsem měla počítat. Celý prvák jsem proseděla v učebnicích a učila se. A stejně měla trojky i s doučováním. Někdo se mě zeptal: Jdeš ven? A já odpověděla: Ne, promiň, já se musím učit. Teď si řeknete: no jo, ale tak co jsi čekala na Gymplu? Ani nevím, co jsem si myslela...Mamka mi třeba říka: tak se tolik neuč, měj klidně čtyřky, nevadí mi to. Ale proč musím bejt ve všem nejlepší ¨? Další věc je ta, že nevím, zda půjdu na VŠ a jenom s Gymplem, je mi všechno k ničemu, kdybych měla OA nebo EL, tak bych už zaměření měla. Navíc jsem vždy tíhla k účetnictví a managerství (táta-manager, babi -účetní)... Poradili byste mi, co mám dělat? Jsem opravdu nešťastná a z toho je nešťastná i moje mamka a já nechci, aby se trápila... Je lepší OA nebo EL?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

V prvnéřadě - rozhodnout se co nejrychleji, ať ti neutíká další látka.

Pokud si opravdu myslíš, že na VŠ nepůjdeš, nechceš jít či na ni nemáš, tak opravdu nemá smysl pokračovat na gymplu. Sice trojky nejsou žádná tragédie, na gymplu je to normální známka, kterou má většina a je to tak správně.

Pokud si však myslíš, že s EL či OA budeš mít nějaké slibné uplatnění, tak a to hned zapomeň, nebo možná pokud využiješ příležitostí a už na škole budeš mít něco navíc, co tě odliší od ostatních absolventů, tak možná. Ekonomů je prostě hodně a uplatnění pro ně není. Často mají problém i ti s VŠ.

Stránku financí si musíš vyřešit sama a pokud opravdu chceš přestoupit a doma se jim to finančně nelíbí, tak se jedině nabídnout, že část jízdného a učebnic si zaplatíš sama - z kapesného či brigády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]