Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina věty

Od: ezel® odpovědí: 4 změna:

Můžete mi prosím zkontrolovat tyhle věty? Místo těch teček má být něco jako výhodou života na venkově je, že...

život na venkově = das Landleben to samý pak "nevýhoda" a pak to samý výhodou života ve městě je , že...

Ich wohne in der Stadt. Ich lebe lieber in der Stadt als auf dem Land weil ich in der Stadt mehr Freunden habe.

...dass, die Mieten auf der Land biliger sind. Menschen können Haustiere halten. Das Leben ist ruhiger. Die Kinder haben mehr Platz zum Spielen.

...dass, auf der Land keine Krankenhäuser, keine Kaufhäuser sind. Menschen müssen lange Fahrten zum Arbeitplatz oder zur Schule fahren.

...,dass, in der Stadt viele Geschäfte sind. Kinder haben kurze Fahrten zur Grundschule.

...dass, in dem Zentrum Lärm ist. Menschen müssen höhere Mieten bezahlen. Die Luft in der Stadt ist schlechte.

když mám za tím dass větu, tak další věta už nemusí být zas podle toho dass? myslím gramaticky kdy jde to sloveso na konec věty?

A když mám třeba větu Výhodou je, že lidé musí hodně cestovat. které sloveso bude na konci? cestovat nebo muset?

A mimo téma V 18 jsem mohl volit Mit 18 konnte ich wählen?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Jestli se mám pustit do opravy, budete muset napřed něco opravit sám. Sjednoťte členy podstatných jmen, nepoužívejte slovo v jedné větě ve středním a v další větě v jiném rodě. Přídavné jméno v přísudku (doplňku) neskloňujte. "Vyhoďte" čárky za spojkami a doplňte čárky před spojkami.

Za čárkou se píše mezera.

Podstatné jméno die Fahrt nahraďte slovesem fahren. Doplňte členy. Po slovese haben se používá 4. pád. Ve větách o nemocnicích a obchodních domech nahraďte sloveso sein vazbou es gibt (+ 4. pád).

K otázce ke spojce dass: Záleží na tom, jaká věta bude po větě vedlejší následovat. Půjde-li o další větu vedlejší, bude znovu přísudek na konci. Půjde-li o větu hlavní, musíte v ní obrátit slovosled.

Ke spojení způsobového slovesa s významovým: Přísudkem je způsobové sloveso (to musíte časovat). Významové sloveso je v infinitivu.

Řekl byste v češtině, že děti "mají dlouhé jízdy" do školy?

Po opravě/doplnění sem text vložte znovu, případné otázky nebo poznámky uveďte v odstavci před/za textem). Vrátím se zítra odpoledne.

–––– Větu "mimo téma" máte správně.

hodnocení

aha no tak já mám němčinu třetí rok tak pokusit se o t oještě mužu, ale až tak zitra ted mám úkoly do něčeho jiného

nepoužívat ve středním a pak v jiném rodě? nechápu kde co..a přídavné jméno v přísudku nesklonovat? vubec newím co myslíte, mě němčina vubec nejde už tohle vymyslet mi trvalo přes hodinu

Die Kinder haben kurzen Fahren? Die Kinder haben mehr Platz?

Es gibt newím jak se to přeloží nás učili gramatiku typu Já nemám psa...Ich habe keinen Hund. Něco na tenhle způsob

iz*

Pak se nedá nic dělat. Pomohla bych, ale musím vidět i nějakou práci a snahu ... (úkoly za nikoho nedělám).

hodnocení

há dneska jsem to odříkal nanečisto a docela v poho..

Jinak úkoly za nikoho nedělám tak s tím se jdi bodnout

já už ukol udělal tím, že jsem ty věty vymyslel a nejak napsal a co já chtěl tak byla kontrola a ne nejaky ukol delat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]