Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uplatnění OA v praxi?

Od: dustycz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jaké v praxi uplatnění oboru Ekonomické lyceum na obchodní akademii? Nechci jmenovat školu, ale má dobré výsledky v psaní na počítači, pripravy na vš atd... Tak jaké uplatnění myslíte že má prestižní oa obor Ek. lyceum?

doplněno 12.09.14 14:52:

Ještě jsem zapomněl, že připravý a má k dispozici jazykové certifikáty..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Obecně je uplatnění ekonomů docela špatné. Je jich mnoho, ale spíše záleží, jaký má člověk k tomu profil. Zda se snaží a má něco navíc nebo jen čeká, kam ho kdo co donutí dělat.

A který obor na OA je - co se uplatnění týče - nejlepší, to ti nepovím, nevím.

dejv95*
Čau, no ono je celkem jedno jestli děláš lyceum nebo obyč ekonomický zaměření. Akorát se to snad liší v matice a ve všeobecnej h věcech. Vim že ještě jsou ekonomické obory s maturitou, tj se stejným uplatněním, ale mimo OA a jsou daleko jednodušší. Z vlastních zkušeností vím, že na střední vůbec nezáleží, když plánuješ VŠ. A je lepší si vybrat lehkou střední a na VŠ se připravit kurzem. Jinak bych zůstal u té lehčí varianty. ;) a psaní všema deseti? Já píšu všema třema, a je docela rychlý. :D podle mě je to zbytečný pokud bys nebyl písař, a ani nevím jestli to zaměstánií ještě existuje, ale slyšel jsem že bylo mizerně placený. Nooo takže střední udělej, pak se vrhni na nějakej specifickej ekonomickej obor, pokud tě to do maturity neomrzí, pak běž třeba na prognostiku, to je dobře placený. ;)
doplněno 12.09.14 15:17: Bez vejšky, jen s eko maturitou moc šancí nemáš.
zvidavajanca*

Tak psaní všema deseti se dnes, kdy u PC dělá každý druhý, hodí. Neříkám, že je to v požadavcích (ale někde ano - zvlášť tam, kde jde o rychlost a nízkou chybnost psaní).

Ovšem s čím nesouhlasím je "běž na lehkou střední, pokud chceš jít na VŠ" - super, teďka prolezeš, ale na vysoké se budeš divit, že to nedáváš a solidní vejšku prostě nedáš. A spolíhat na přípravný kurz - no nevím, za mne je to prostě něčí bussiness. Neříkám, že nic nenaučí, ale za ty prachy?

glow*
hodnocení

0x

Míra nezaměstnanosti v tomto oboru výrazně stoupá,ze statistik z minulých pár let je to každý rok přibližně o jednou tolik než-li v ten minulý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]