Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřeboval bych prosím Vás poradit.Nastoupil jsem teď na SŠ a v hodinách AJ vůbec nerozumím učitelce . Na základní škole se totiž moc angličtina neřešila, tak proto mám v ní mezery.Proto bych se Vás chtěl zeptat, v čem mám zapracovat/udělat, abych paní učitelce rozumněl. Předem děkuji za odpověď
Těžko říct, předpokládám, že jste se věnoval jinému jazyku. Spíš jde o to ten jazyk pochopit, slovíčka pak naskáčou postupně samy. Učil jsem se němčinu o dva roky déle než angličtinu a nedal bych dohromady jedinou větu, nikdy mně ten jazyk nechytil. Angličtina šla sama, nikdy jsem se jí nemusel učit, věnovat, všechno jsem pochytil "za běhu" a domluvím se velmi slušně a bez problémů. Hodně dá třeba poslech písniček, angličtina při obsluze počítače, čtení a sledování filmů v angličtině, jako doplněk ke studiu gramatiky. V podstatě je to jako kdybyste tam byl.. spoustu věcí odposloucháte a pochopíte logiku toho jazyka. Případně pokud máte v okolí rodilého mluvčího, tak se pokoušet komunikovat s ním. To půjde!
Měla jsem to podobné. Na ZŠ jsme se zaměřovali na překlad textu, slovíčka a dívali jsme se na anglická naučná videa. Po příchodu na SŠ na nás vybalili všechny čas a překlady vět. Byl to boj, ale dala jsem to. Po letech shledání se spolužáky ze ZŠ se mi i ostatní svěřili, že angličtina byl obrovský problém a že měli první rok co dělat, aby nepropadli.
Předpokládám, že základní angličtinu umíš (to do, to have, tvorba otázek, stavba věty). Vůbec neřeš, co umí ostatní a zaměř se na sebe. Ve škole tě stějně budou zkoušet z aktuální látky. Pokud ti chybí nějaké základy, na internetu najdeš spoustu materiálů i s možností poslechu. Nebo za mě byly velmi oblíbené pracovní knihy od Murphyho (foto série knih helpforenglish.cz/...). Chceš-li něco online, tak stačí zadat dotaz do googlu. Mezi kolegama však koluje stránka s názvem Memrise, kde najdeš různé kurzy pro nauku angličtiny, ale i jiných předmětů.
" angličtina se moc neřešila " to jako se učitelé dohodli, že to moc řešit nebudou? nebo jen někdo byl línej jak veš a nic se nenaučil? nic neřešil
takže, je třeba začít " to řešit " , a to řešení je, kupodivu, učit se, sehnat doučování, makat., v hodině dávat pozor.
Ne, myslím to tak, že učitelka učila strašně toho málo a mluvila na nás česky a prostě to neřešila moc.Jinak jsem línej nebyl! Měl jsem na výzo 2 !
Angličtina se moc učit nemusí (v podstatě žádný jazyk) Jde jen o to se koukat na filmy v ang apod... ze slovíček strach neměj ty naskákaj samy ( je jasný, že si k nim někdy budeš muset sendout :D). Stejnej problém sem měl když sem přestupoval z jedný základní školy na jazykovou základní... Nerozuměl sem učitelce, gramatika nebyla moje silná stránka a o slovíčkách ani nemluvim... Tak sem začal koukat na různé seriály v ang. jako je teorie velkého třesku nebo jak sem poznal vaší matku... No a šlo to velmi dobře. Taky mi z části pomohlo to, že když sem hrál nějakou hru tak sem u ní musel mluvit anglicky a velmi mě potěšilo když mi pak nějakej anglán nebo američan řekl, že mám dobrou angličtinu. Teď sem v druháku na střední a sem tam s kámošem nejlepší ze třídy a po pravdě mi hodiny angličtiny na střední moc nedávaj takže se musim učit sám jestli chci pokročit :D Nicméně k tomu jazyku neměj odpor, protože potom ti to nikdy nepůjde. Já sem měl odpor k němčině a za 2 roky sem se nic nenaučil (až na větu Ich habe eine shaiße in hose)
Jestli máš tento problém pouze ty, doporučila bych sledování nějakýho oblíbenýho anglojazyčnýho seriálu nebo filmu (doporučovala bych ale spíš britský - mají lepší výslovnost a na školách se stejně učí britská angličtina - perfektní anglina na učení je třeba v Harry Potterovi) v originále. Nejdříve chvilku s českými titulky a pak co nejdříve přejít na anglický a nevzdávat se i když ze začátku určitě nebudeš spoustě slovům rozumět - ale není problém si je dohledat a navíc si tak budeš zvykat poslouchat v AJ. Nebo si překládej oblíbenýho hudebního interpreta.. Prostě hlavně posluchat poslouchat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.