Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerozumím angličtině

Od: anglictinar odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, potřeboval bych prosím Vás poradit.Nastoupil jsem teď na SŠ a v hodinách AJ vůbec nerozumím učitelce :( . Na základní škole se totiž moc angličtina neřešila, tak proto mám v ní mezery.Proto bych se Vás chtěl zeptat, v čem mám zapracovat/udělat, abych paní učitelce rozumněl. Předem děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bgmaniac*
hodnocení

2x

Těžko říct, předpokládám, že jste se věnoval jinému jazyku. Spíš jde o to ten jazyk pochopit, slovíčka pak naskáčou postupně samy. Učil jsem se němčinu o dva roky déle než angličtinu a nedal bych dohromady jedinou větu, nikdy mně ten jazyk nechytil. Angličtina šla sama, nikdy jsem se jí nemusel učit, věnovat, všechno jsem pochytil "za běhu" a domluvím se velmi slušně a bez problémů. Hodně dá třeba poslech písniček, angličtina při obsluze počítače, čtení a sledování filmů v angličtině, jako doplněk ke studiu gramatiky. V podstatě je to jako kdybyste tam byl.. spoustu věcí odposloucháte a pochopíte logiku toho jazyka. Případně pokud máte v okolí rodilého mluvčího, tak se pokoušet komunikovat s ním. To půjde!

makytakybo*
hodnocení

2x

Měla jsem to podobné. Na ZŠ jsme se zaměřovali na překlad textu, slovíčka a dívali jsme se na anglická naučná videa. Po příchodu na SŠ na nás vybalili všechny čas a překlady vět. Byl to boj, ale dala jsem to. Po letech shledání se spolužáky ze ZŠ se mi i ostatní svěřili, že angličtina byl obrovský problém a že měli první rok co dělat, aby nepropadli.

Předpokládám, že základní angličtinu umíš (to do, to have, tvorba otázek, stavba věty). Vůbec neřeš, co umí ostatní a zaměř se na sebe. Ve škole tě stějně budou zkoušet z aktuální látky. Pokud ti chybí nějaké základy, na internetu najdeš spoustu materiálů i s možností poslechu. Nebo za mě byly velmi oblíbené pracovní knihy od Murphyho (foto série knih helpforenglish.cz/...). Chceš-li něco online, tak stačí zadat dotaz do googlu. Mezi kolegama však koluje stránka s názvem Memrise, kde najdeš různé kurzy pro nauku angličtiny, ale i jiných předmětů. *palec*

hodnocení

1x
A spolužáci rozumí?
anglictinar
hodnocení

Ano,rozumí

eh
hodnocení

1x

" angličtina se moc neřešila " to jako se učitelé dohodli, že to moc řešit nebudou? nebo jen někdo byl línej jak veš a nic se nenaučil? nic neřešil

takže, je třeba začít " to řešit " , a to řešení je, kupodivu, učit se, sehnat doučování, makat., v hodině dávat pozor.

anglictinar
hodnocení

Ne, myslím to tak, že učitelka učila strašně toho málo a mluvila na nás česky a prostě to neřešila moc.Jinak jsem línej nebyl! Měl jsem na výzo 2 !

alusska*
Zkus si nekde, treba na YouTube poslouchat lehci anglicke konverzace, eventuelne anglicke pohadky pro male deti. To proto, aby jsi pochopil tu melodii anglicke reci a dostal to do ucha.
Mela jsem ten samy problem, kdyz jsem přijela do Anglie jako au-pair. Moje zachrany byla televize, kde jsem spolecne se zvukem a obrazem sledovala i psane titulky pro neslysici.
Jeste me napada, ze bys mohl sledovat dvd filmy v anglictine a mit tam zapnute aj titulky.
Hodně stesti!
Alusska

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Ona je otázka, zda jí jen nerozumíš (má třeb atrochu jinou výslovnost) nebo ten jazyk neovládáš (slovíčka, gramatika) a proto ji ani rozumět nemůžeš.

Pokud umíš aspoň základy gramatiky, tak doporučuji si pustit nějaký seriál či film v angličtině a jazyk si naposlouchat.

anglictinar
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

ladislavmucq
hodnocení

0x

Angličtina se moc učit nemusí (v podstatě žádný jazyk) ;) Jde jen o to se koukat na filmy v ang apod... ze slovíček strach neměj ty naskákaj samy ( je jasný, že si k nim někdy budeš muset sendout :D). Stejnej problém sem měl když sem přestupoval z jedný základní školy na jazykovou základní... Nerozuměl sem učitelce, gramatika nebyla moje silná stránka a o slovíčkách ani nemluvim... Tak sem začal koukat na různé seriály v ang. jako je teorie velkého třesku nebo jak sem poznal vaší matku... No a šlo to velmi dobře. Taky mi z části pomohlo to, že když sem hrál nějakou hru tak sem u ní musel mluvit anglicky a velmi mě potěšilo když mi pak nějakej anglán nebo američan řekl, že mám dobrou angličtinu. Teď sem v druháku na střední a sem tam s kámošem nejlepší ze třídy a po pravdě mi hodiny angličtiny na střední moc nedávaj takže se musim učit sám jestli chci pokročit :D Nicméně k tomu jazyku neměj odpor, protože potom ti to nikdy nepůjde. Já sem měl odpor k němčině a za 2 roky sem se nic nenaučil (až na větu Ich habe eine shaiße in hose)

anglictinar
hodnocení

Díky Laidslamucqe za radu.

nemamnick*
hodnocení

0x

Jestli máš tento problém pouze ty, doporučila bych sledování nějakýho oblíbenýho anglojazyčnýho seriálu nebo filmu (doporučovala bych ale spíš britský - mají lepší výslovnost a na školách se stejně učí britská angličtina - perfektní anglina na učení je třeba v Harry Potterovi) v originále. Nejdříve chvilku s českými titulky a pak co nejdříve přejít na anglický a nevzdávat se i když ze začátku určitě nebudeš spoustě slovům rozumět - ale není problém si je dohledat a navíc si tak budeš zvykat poslouchat v AJ. Nebo si překládej oblíbenýho hudebního interpreta.. Prostě hlavně posluchat poslouchat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]