Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amerika nebo Austrálie/Nový Zéland

Od: bara97 odpovědí: 1 změna:

Teď jsem v septimě na gymplu a na příští pololetí chci jet do zahraničí. Můžu jet buš do USA nebo do Austrálie/na Nový Zéland (přihláška se dává na oboje najednou takže by mi našli rodinu buď v A. nebo na NZ). Tak nevím kam. Ten rozdíl ve vzdálenosti je na půl roku skoro jedno. Nevím jestli by mi vyhovoval americký způsob života (mekáče, konzum, patriotismus až moc, křesťani, vůbec necestují). A taky vzdělání je v Americe asi o něco horší. Připadá mi že to USA mi nedá tolik jako Austrálie (popř. NZ). Na univerzitu chci jít asi do Británie nebo do US (univerzity tam mají naopak špičkové ale zase na vš je to moc daleko). Raději bych asi jela do té Austrálie ale největší problém jsou peníze - stojí to 200 000 (USA 150 000) a to mi rodiče nejsou úplně ochotní zaplatit. Sice bych si pak mohla vzít brigádu a kousek zaplatit ale stejně nevím jestli by se mi je podařilo přemluvit (poraďte co použít jako argumenty). Tak nevím, co myslíte?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

0x

Řekl bych, že z pohledu Čecha jsou hlavními rozdíly jízda vlevo a metric system. Pokud jde o burgry a bigotní křesťanství, Aussies si s americkým nadčlověkem nijak nezadají. Je to úplně stejný Fast Food Nation. Austrálie mně přijde podstatně bezpečnější, také zajímavější pro cestovatele, ale na to asi nebude čas. Angličtina je stejně mizerná ve všech třech zemích, s Oxford English nemá mnoho společného. Na NZ prý nelze vydělat na víc než právě zmíněné burgry, jinak je zajímavý opět jen pro cestovatele. Takže bych to nekomplikoval a jel do Ámy. *kafe*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]