Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet mzdy

Od: katkaa* odpovědí: 2 změna:

Dostali jsme za úkol zopakovat si výpočty mzdy

Jak se postupuje když mám měsíční mzdu?

měsíc měl 22 prac. dní, měsíční mzda je třeba 22 000 Kč

když jsem odpracovala všechny dny = 22 000 Kč

když jsem odpracovala jen 19 dní, tak (22000 / 22 ) * 19

co když bude v nějaký prac. den st. svátek? mám to brat jako že odpracovala?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

strygo*
hodnocení

0x

svátek se normálně počítá jako odpracovaný den ;) ale hodinově

doplněno 07.09.14 10:51:

zpočítat superhrubou mzdu z zní odečíst dan a pak odečíst sociální zdravotní

iz*
hodnocení

0x

Výpočet máte správně.

Hodiny započtete jako odpracované, ale svátek musíte vždy vykázat jako svátek. Jako odpracovaný jej budete počítat i v případě určení nároku na dovolenou ...

Ohledně mzdy/platu záleží na zaměstnavateli. Jsou dvě možnosti a obě jsou správné.

(1) Mzda/plat se nekrátí Zaměstnanci bude náležet celá mzda/plat i když ve svátek nebude pracovat.

(2) Svátek odečte od základní mzdy/platu (viz Váš výpočet) a vyplatí se za něj náhrada mzdy/platu ve výši průměru z předchozího kalendářního čtvrtletí.

Druhý způsob je pro zaměstnance výhodnější, protože náhrada mzdy bývá o něco vyšší (jsou v ní zahrnuty odměny, příplatky, ...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]