Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německý jazyk

Od: alice306* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, na střední škole jsem si jako druhý jazyk vybrala němčinu, ale je tady problém, i když se v hodině (zatím jsme měli 3 vyučovovací hodiny ) snažím, moc mi nejde výslovnost. Neznáte nějakou dobrou stránku ve které je tato výslovnost podrobně vysvětlena s několika příklady a hlavně poslechem, aby jsem si mohla ověřit, jestli dané slovo vyslovuji správně? Narazila jsem už na spoustu stránek, ale nikde nebyl poslech slova. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frosti*
hodnocení

0x

S žádnou takovou stránkou zkušenosti nemám, ale v učebnicích by měla být výslovnost vysvětlena a musíš si to prostě zapamatovat, pak už je to pořád stejné. Jinak doporučuji ti spíše koupit nějakou knihu třeba pro samouky, kde je přiložené i CD s výslovností, popř. jsou tam nahrané všechny texty z učebnice. Mě to hodně pomohlo i s rozšířením slovní zásoby + gramatika je tam většinou vysvětlena o dost lépe než je ve školních učebnicích.

hodnocení

0x

Zdravím, nedávno jsem narazil na www.langmaster.cz

Tady by určitě šlo výslovnost naposlouchat a procvičovat. S teorií výslovnosti se asi budete muset obrátit na jinou stránku nebo zůstat u tištěné publikace.

dejv95*
hodnocení

0x

němčina je pěkně hnusnej jazyk. Ale jinak strásnku neznám, ale dá se to naučit, když je sa začátku Z a pokračuje to souhláskou?(a, e, o ,u) nevím jestli to říkám dobře, čte se to jako C. TJ ZU = CU Vlastně Z se čte vždy jako C, takže třeba Zeit je cajt, Zimmer je Cimmer , Zusamen je cuzamn apod. Pak S pokud se za S nachází CH čte se vždy jako š, třeba sprechen je šprechn Schribe je šrajbe SCHULE je šule apod. Je to nechutné, pak se S čte někdy jao Z ale tam jsou ty samohlásky (a,e,i,o,u) Tak třeba SUCHEN je zuchen, Super je Zuper, má to daný pravidla, jazyk je to nechutnej. Já už se těším až ho budu moci zapomenout. :))

pfpetr*

hezkej jazyk to neni ale naučit se ho se vyplatí. naopak mě přijde jednodušší jako čeština . byznys.lidovky.cz/...

hodnocení

0x

Já si vždy pro osvěžení pustím TBBT v němčině s německýma titulkama...sice to rve uši sledovat ale je to dobré...

Ještě o kousek lepší budou dobré dokumenty např. z mořského světa...

lmgify

Aniž bych se chtěl Němců dotknout, tak to řeknu přímo na rovinu - jejich dubbing je strašnej! To snad musí namlouvat herci třetí kategorie nebo co a nikdo to po nich nekontroluje, ale to fakt nemá s němčinou nic společného. Vždycky když se podívám na německy nadabovanou verzi nějaké mé oblíbené americké série, tak se to nedá vydržet.

Mnohem lepší je se koukat na originální německé filmy a seriály. Ta němčina tam zní mnohem reálněji.

Vážně se na tohle dokáže někdo koukat *sok*

lmgify
hodnocení

0x

Němčinujsi měla teprve 3 hodiny. Samozřejmě že za tu dobu perfektně výslovnost nezvládneš a už vůbec to nebude od české učitelky nebo dokonce jenom z učebnice. Nejlepší je si to naposlouchat přímo od Němců. Na Youtube jsou toho tuny.

Možná si i všimneš, jak sami Němci (a nehledě v porovnání s Rakušany nebo dokonce se Švýcary) vyslovují některé věci trošku jinak. Každá spolková země má svoji odlišnost a charakteristickou výslovnost určitých souhlásek nebo samohlásek.

Videa na Youtube:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]