Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchylka dvou přímek

Od: izabel odpovědí: 4 změna:

odkaz na příklad zde:

Jedná se o 5. příklad

Do té doby než začne počítat ten úhel to chápu, ale dál už ne, třeba kde vzala 135°

Jde to počítat i vzorcem pro odchylku dvou přímek? cos α = skalární součin / vewlikosti vektorů ...?

doplněno 06.09.14 11:44:

přes ten vzorec mi to vyšlo 45°

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

2x

Směrnice přímky x + y – 2 = 0 je k = –1, směrový úhel 135°. Za odchylku dvou přímek považujeme ostrý úhel, který svírají, tj. 45°. Ta přímka, kterou nakreslila, neodpovídá zadání. Ona se snaží pouze ukázat směrový úhel bez ohledu na dané zadání. Snad můj obrázek pomůže pochopit, co je směrový úhel a co odchylka přímek.

Odchylka dvou přímek
izabel
hodnocení

jj už to chápu

hodnocení

0x

ZAtím jsem to nedokoukal, takže nevím, v čem je problém, ale k zamyšlení vám předhodím fakt, že 135 + 45 = 180; pomůže vám to aspoň trochu?

izabel
hodnocení

vubec ne

zkoušela jsme to přes jinej vzorec a vyšlo mi cos α = sqrt 2 / 2 45°

a podle toho obrázku co tam kreslila tak to má být úhel mezi osou x a tou přímkou ne? nebo ta druhá část což je těch zbylých 135 ° do 180°?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]