Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášky na mgr s maturitou

Od: mmmmm odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nevím, jak vyhledat a vyznat se v tom, na jakých školách lze podávat ze střední s maturitou příhlášky na mgr studia ... Má někdo zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V současnosti se s maturitou dá přímo na magisterský studijní program hlásit v podstatě pouze na obory lékařské a právnické (5-6 leté). Jinak je potřeba jít v souladu s Boloňským systémem nejprve do bakalářského stupně a po jeho získání navázat v magisterském studiu.

Ještě pětileté studium nabízí univerzita obrany.

martinaa*

Některé učitelské obory jsou taktéž pětileté s ukončením Mgr.

mmmm
hodnocení

Právě, že hledám ty lékařské, jdu ze zdrávky a chtěla bych jít přímo na sestru mgr, je to prý možné, ale nikde na netu to psané není ... Nebo jsem asi slepá ...

iz*

Sestra je zdravotnický obor, nikoliv lékařský.

no, já pochybuji, že by u sester bylo možné rovnou mgr studium, to by celkem nedávalo logiku. všeobecná sestra se studuje jako bc a kdo má zájem, ten potom může v navazujícím mgr studiu pokračovat specializací (management, pediatrie, interna... nevím, nezkoumala jsem všechny možnosti). o tom, že by bylo možné přeskočit bc stupeň jsem fakt neslyšela.

zvidavajanca*

Rozlišuj Mgr. (5 let) a navazující Mgr. (2 roky). U prvního je požadavkem maturita, u navazujícího Bc.

no vždyť jo. právě proto píšu, že pochybuji, že by zrovna na sestru bylo možné rovnou mgr studium.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Proč se zaměřovat rovnou na "dlouhé" Mgr. studium? Dívala bych se i na bakalářské (3r) a navazující magisterské (2r).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]