Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím, jak vyhledat a vyznat se v tom, na jakých školách lze podávat ze střední s maturitou příhlášky na mgr studia ... Má někdo zkušenost?
V současnosti se s maturitou dá přímo na magisterský studijní program hlásit v podstatě pouze na obory lékařské a právnické (5-6 leté). Jinak je potřeba jít v souladu s Boloňským systémem nejprve do bakalářského stupně a po jeho získání navázat v magisterském studiu.
Ještě pětileté studium nabízí univerzita obrany.
Právě, že hledám ty lékařské, jdu ze zdrávky a chtěla bych jít přímo na sestru mgr, je to prý možné, ale nikde na netu to psané není ... Nebo jsem asi slepá ...
no, já pochybuji, že by u sester bylo možné rovnou mgr studium, to by celkem nedávalo logiku. všeobecná sestra se studuje jako bc a kdo má zájem, ten potom může v navazujícím mgr studiu pokračovat specializací (management, pediatrie, interna... nevím, nezkoumala jsem všechny možnosti). o tom, že by bylo možné přeskočit bc stupeň jsem fakt neslyšela.
Rozlišuj Mgr. (5 let) a navazující Mgr. (2 roky). U prvního je požadavkem maturita, u navazujícího Bc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.