Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedomysleny rozvrh

Od: supl odpovědí: 17 změna:
Nastoupil jsem do druhaku a memo rozvrh totalne na h... Jsme ve skole nekolik hodin, a nemame ani prestavku na obed. Muze si to skola dovolit nam nedat obesovou pauzu. V jidelne maj do 2 hodin, takze by jsme to jen tak tak stihaly po sedme vyucovaci hodine.
Nedomysleny rozvrh
Nedomysleny rozvrh #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Podle § 11 odst. 1 vyhlášky č. 13/2005 Sb., v platném znění, nejvyšší počet vyučovacích hodin povinných předmětů v jednom dni s polední přestávkou je 8 hodin, ve výjimečných případech 9 hodin, bez polední přestávky 7 hodin.

Podle § 13 odst. 2 vyhlášky č. 13/2005 Sb., v platném znění, v odborném výcviku je v denní formě vzdělávání vyučovací jednotkou vyučovací den; v prvním ročníku nesmí být delší než 6 vyučovacích hodin. Maximální počet hodin odborného výcviku ve vyšším než prvním ročníku je dán zákoníkem práce: u zaměstnance mladšího než 18 let nesmí délka směny v jednotlivých dnech překročit 8 hodin (§ 79a zákona č. 262/2006 Sb., v platném znění).

iz*
hodnocení

2x

Z webu Vaší školy jsem si stáhla výukový plán oboru strojírenství, který pro 2. ročník stanoví 35 hodin týdně, z toho by mělo 32 hodin připadat na výuku a 3 hodiny jsou určeny praxi.

V horním rozvrhu je 38 hodin a ve spodním 40 hodin. Podle mne jde o celkový rozvrh všech předmětů, nikoliv o skutečný rozvrh jednotlivých skupin (nejsou na první pohled vidět "okénka").

Kolem poledne se pravděpodobně skupiny prostřídají. Odhaduji, že tam bude pauza na oběd, ale z rozvrhu nelze vyčíst přesné rozdělení.

V rozvrhu čtu, že máte jednu hodinu IKT společnou a dvě hodiny půlené, ty půlené se vyučují proti TEV (měli jsme to také tak).

Např. skupina, která má v dolním rozvrhu v pondělí tělocvik, má v úterý IKT a ve středu má před ANJk dvě hodiny volno. Skupina, která má IKT ve středu, má volno v pondělí v době, kdy má první skupina TEV.

Podobně to může být i jinde – neznám všechny zkratky a ne vše je vidět jako IKT a TEV. Doporučuji se vyptat třídní učitelky, určitě Vám to vysvětlí.

–––– Mne spíše zaráží anglická konverzace v 10. výukové hodině, matematika v 7. + 8. hodině a čeština v 7.hodině. Tyto předměty by se měly vyučovat dopoledne. (Ovšem ne ve všech školách se to vždy podaří.)

zvidavajanca*

"Mne spíše zaráží anglická konverzace v 10. výukové hodině, matematika v 7. + 8. hodině a čeština v 7.hodině.
Tyto předměty by se měly vyučovat dopoledne."
Myslím, že je jedno, co kdy je - ale byl to zvyk, přece matikáři a češtináři nebudou chodit na dopoledne a učitelé odborných předmětů na odpoledne.

Každý ředmět může být kdy chce (mi se teda jen nelíbil tělocvik po obědě).

----

Nevím, kdo u vás na škole sestavuje rozvrh - člověk či počítač? Pokud opravdu během půlené hodiny nemáte volno, tak bych šla za ředitelem (případně přes třídní) - pokud to dělal program, mohlo se stát, že to tam nějak neuvažovali (ale je divné, že si nikdo nevšiml, že tam chybí volna).

Je to proto, že matematika, čeština a jazyky jsou nejnáročnější, resp. nejdůležitější předměty ve vzdělávání, proto se dávají na první hodiny. I když nevím o tom, že by se na tom dbalo na SŠ. Není to o tom, jak si který učitel chce nebo nechce chodit domů, tohle mne opravdu dokáže vytočit. Když jsem na první ZŠ učila sedmáky AJ čtvrtou, čtvrtou a pátou hodinu, tak se sešly stížnosti od rodičů. Ty děti prostě tyhle hodiny nějaké velké učení nedávají, tam mají být hudebky, výtvarky a podobné.

iz*

Já to znám právě ze střední školy. Spíše se to nedodržovalo na ZŠ, na kterých jsem učila. Jenže ZŠ mívají více žáků než SŠ, takže je někdy obtížné vše dodržet.

zvidavajanca*

Nevím, na ZŠ to bylo vždy ráno ČJ - M - a potom zbytek.

Na SŠ jsem nejvíc an dávala na to, že jsme měli dva různé cizí jazyky po sobě..

iz*

Pro tvorbu rozvrhu platí určitá pravidla, která by se u češtiny, cizího jazyka a matematiky měla dodržovat.

buss
hodnocení

1x

Svoji stížnost po přečtení si školského zákona a dokumentů školy (a ty máš znát a řídit se jimi) přednes řediteli, ten je kompetentní k řešení problému. Zde se nikdo za tebe bít nepůjde.

allysa*
hodnocení

0x

Polde mě má žák po nejdéle šesti hodinách právo na polední pauzu. Právě aby si došel na oběd. Pak by logicky měla následovat odpoledka.

Ale mít 10 hodin v kuse, snad ani nelze mít...

ria*
hodnocení

0x

No středu máte šílenou. Na druhou stranu - na vejšce jsme chodili na přednášky v osm večer.. :( to jsme mohli někde pařit :)

doplněno 03.09.14 16:50:

jazyky a nepovinné předměty jsme měli také takhle rozdělené, ve čtvrťáku jsme se jako skupiny viděly jen na češtině... ale vždy jsme měli maximálně 7 hodin..

doplněno 05.09.14 11:29:

Tak zase - to by muselo být na škole x češtinářů, matematikářů, jazykářů, aby mohli mít všichni studenti tyto náročné jazyky dopoledne.. Holt to někdo schytat musí...

doplněno 05.09.14 11:32:

*předměty :)

Ono je právě rozdíl mít 7 hodin 1. až 7. hodinu, nebo např. první, třetí, pátou, šestou, sedmou a devátou a desátou. To si myslím lze, na velkých školách to ani mnohdy jinak nejde. Snad jsem se nepřekoukla, ale jestli ta neúplná pole jsou 1x za 14 dní, tak by to na max. 7 hodin denně mělo vyjít, i když ne vždy po sobě bez okýnek.

dejv95*
hodnocení

0x

Cože? To je teda hroznej rozvrh. Ale pauzu na oběd určitě mít musíte. Nechápu, že máte i 10 hodin. Nám řekli, že jde mít max 7 hodin.

hodnocení

0x

Co jsou ty hodiny, které nevyplňují celé pole? Není to jednou za 14 dní, nebo pouze některá skupina? Pak jedině by to dávalo smysl, jinak je to opravdu síla.

supl
hodnocení

To rozdelene hodiny jsme rozdeleny do skupin napr. Anj a telak, a ty neuplne jsou, ze jsme spojeny jeste s jednou tridou. Pauzu na obed nemame. Nevite presne, odstavec v zakoniku.
dejv95*

Hledal jsem to, ale nenašel, ale určitě to tak je. To maj i zaměstnanci.

Našla jsem něco v RVP. Co studujete za obor? Zkusím najít přesnější informace, mohou se lišit obor od oboru. Pokud tomu ale dobře rozumím, tak minimální počet týdenní dotace hodin je (pro některé obory) 128 (na 4 roky studia, někdy toho tedy můžete mít více a někdy méně), a maximální 140.

Druhá věc je ale ta, že 10 hodin za sebou prostě mít nemůžete už proto, že to říká zdravý selský rozum.

doplněno 03.09.14 17:48:

Ještě dotaz. Co je to ES2?

supl
hodnocení

To je trida. Ja jsem strojar s maturitou, a jelikoz je nas ve tride jenom sest tak jsme na normalni predmety spojeny s elektrikarema. Jen odborne predmety mame sami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]