Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se spolužáky a celkově kamarády

Od: lol* odpovědí: 2 změna:

Ahoj:/

Vubec nevím proč sem píšu..prostě se musím vypsat z toho co mně ve škole/na spolužácích a na mně samé trápí a popř. dostat nějaké dobré rady:/

Takže aby jsem začala od začátku. Je mi 14 let, chodím do 9.té třídy,za tyhle prázdniny jsem se docela dost změnila-vzhledově i povahově. Dřív jsem se ve škole chovala tiše, měla a mám tam tři kamarádky. Ale ani ony mně dostatečně dobře za těch 9 let co se známe neznají. Vědí sice, že ve škole jsem hodně tichá, ale když jdeme občas po škole ven, vědí že se chovám uplně normálně a nejsem moc tichá, ale i tak já jsem uplně jiná. Takovou jaká doopravdy jsem mě nezná vubec, ale vubec nikdo. Ostatní spolužáci mně považují určitě za podívína. Kluci se se mnou vubec nebaví a ostatní holky se mnou občas prohodí slovo, ale jinak se nemáme o čem bavit. A jelikož ty mé tři kamarádky se baví ve škole skoro se všema holkama... nevím jak bych to popsala dál, prostě občas se se mnou baví, ale potom jdou za těma ostatníma holkama a na mně se slušně řečeno vykašlou a nebaví se se mnou a tak je to pořád. Většinu času si ve škole proto čtu nebo tak něco a snažím si toho nevšímat, ale je mi to hodně líto:( ráda bych se bavila také se všemi, ale příjde mi že mně moc neberou:/

Další problém je, že já občas nevím o čem se s lidmi mám bavit. Většinou vyčerpáme všechna témata hned o první přestávce a pak se není o čem bavit, tak možná proto se se mnou baví tak málo nebo já prostě nevím. O čem se bavíte většinou vy s lidmi?://

Dál mám mimo školu jednu kamarádku, ale s tou se bavíme pouze o víkendech protože je na intru. S tou si rozumom docela dobře. Dá se s ní bavit normálně, bereme mně uplně v pohodě a občas chodím s ní a s jejíma kamarádkama ven, ale to fakt tak jednou za měsíc. Prostě ráda bych patřila do nějaké party lidí, kterí vás berou takové jací jste a prostě jspu v pohodě a baví se s vámi. Chtěla bych kamarády se kterými budu moct každý den chodit ven a je s něma sranda. Já obvykle jen chodím s kamarádkama ze třídy ven jednou týdně i když jsme ze stejné vesnice, proto jsem dost často doma:/ a to už mě nudí.

Takže jak si najít kamarády, kteří se se mnou budou bavit, nebudu jim připadat divná? O čem se s nimi bavit? Jak být alespon trošku víc sympatická pro ostatní?,Děkuji moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohu Ti říci jen toliko, že Tvůj věk se nazývá puberta a to je takový zvláštní čas v životě kdy se člověk začíná brát příliš vážně a bere kontrolu nad vším co dělá nebo nedělá...

Doporučuji Ti žít jak žiješ a nebrat si nic moc k srdci, protože tohle prostě odezní a zase za nějaký čas se budeš cítit jinak...S tím se musel v tomto věku vypořádat každý z nás...

emma129
Jsi v deváté třídě, nehroť to tolik. Půjdeš na střední školu, poznáš úplně nové lidi :) měla jsem podobný problém a dneska se nad tím jen usmívam. Nenuť se. Přátele přijdou časem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]