Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Status studenta

Od: denny276® odpovědí: 8 změna:
Zdravím vas, moji milí radcove;) prosím, jak je to, když známe dcera chodila na střední školu ve školním roce 2013-2014,ale kvůli nemoci dostala od ředitele povolení, že zkoušky, které ji chybí k doklasifikaci, může udělat až do 30.9.2014.ona by to chtěla oznámit řediteli a chtěla jít od října do práce. Je tedy ještě v září studentkou, nebo už se měla hlásit na úřadě práce?práci ještě sehnanou nemá, ale jednu sš má již dokoncenou s maturitou. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Status studenta je do 31.8.2014 pokud nepracovala na HPP potom jej ztratila. Nechápu, proč když měla maturitu, tak studovala dál SŠ? Na pracák by měla zajít tuším do 8mi pracovních dnů, jinak si pak bude platit zdravotní pojištění, tuším, že je to kolem 1.500,-/měs. ale přesně to řeknou určitě ostatní.

hodnocení

Děkuji za odpovědi, takže pokud do školy přinese na potvrzení potvrzení o studiu, tak uz ji ho neorazitkuji tedy. Sla dal studovat sš protože bere sirotčí a na vejsku se necitila.
doplněno 03.09.14 19:45: Domluvila se s matkou, a ona ji to odsouhlasila, pry kdyz se nedozije důchodu, tak at si aspoň oddali práci - každého věc, do toho se jim nemontuju;)
repkin*

Tak zpětně jí ho snad potrvdí. No cca +/- 6.000,- sirotčí nebo +/- 10.000,- výplata je rozdíl ne? To, že beru sirotčí důchod neznamená, že budu do sedmadvaceti rodičům na krku a studovat pátou maturitu. Ale každého věc.

iz*

Důvodem ke studiu je podle mne příprava na budoucí povolání. Sirotčí důchod má studentovi spřípravu usnadnit, ale určitě není důvodem ke studiu.

iz*
hodnocení

2x

Jestli už zkoušky skládat nebude, měla by se v průběhu září přihlásit alespoň na jeden den na ÚP nebo si sama zaplatit zdravotní pojištění (jde o 1.148 Kč za měsíc).

doplněno 03.09.14 15:45:

Totak, já přece o 8 dnech nic nepíšu. Napsala jsem, že by se měla alespoň na jeden den zaregistrovat na ÚP nebo zaplatit pojištění.

8dnů snad neplatí. Synovi řekli že stačí když to stihne před koncem měsíce září.
zajixxx*

V pondělí jsem byl na úřadě, že se zapíši na pracovní úřad. Samosebou sem si nevzal vysvědčení ze čtvrťáku... takže nic. Avšak bylo mi řečeno, že na to mám do konce září, tj do 30tého. JInak když to nestihnu, tak si platím celé září..a tu další dobu. Zkrátka do konce září naklusat...

Já si naivně myslel že do 31.srpna se musím na ÚP přihlásit, že jinak budu zdravotní platit... Kecy, bludy... co se na netu píšou.

hodnocení

Vysvědčení jo, no tak to koukám, ja nikdy na up nebyla, tak se divím, co je k tomu potřeba, ale jak jinak by asi sháněli vhodnou práci, že ;) no jo, občas mám blonďaté dny:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]