Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem děkuji za pomoc.
Dělám jazykový rozbor z ukázky z jedné knihy a tu ukázku chci přepsat na volný list.. Mám ten text nějak označit? Jako citaci? Jak to má vypadat?
Moc děkuji!
Dobrý den, možná upřesněte, proč to děláte, resp. o jakou jde práci (diplomka nebo pro základní školu). Patrně by v tom (významu práce) mohl být rozdíl. Zdravím!
doplněno 02.09.14 21:39:Já bych nerad poradil špatně, tak si raději ještě počkejte na další odpovědi. Já bych citaci nepsal na jiný papír, ale ve svém textu bych napsal slovo citace, dvojtečku, uvozovky a citovaný text a uvozovky (. . . citace: "Bla, bla, bla." . . .). Případně zvýraznit odstavcem.
Nebo i . . . Citace: "Bla, bla, bla." Konec citace . . .
Citace mohou vypadat různě, proto bych doporučila web školy, nebo – pokud na webu nic nenajdete – konzultaci s vyučujícím.
Jinak viz: Citace (formát PDF, 1.162 kB)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.