Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medicína Olomouc vs Ostrava

Od: asdasgfsfdgadf odpovědí: 15 změna:

Dostal jsem se na Všeobecné lékařství do Olomouce a do Ostravy, kam jít? Podle mě tento obor není ani tak o škole, ale o člověku.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Do Olomouce.

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Zdůvodnění?

eulalie*

Ostravská univerzita, ač je nová a nezdá se to, je opravdu hodně těžká. První ročník je prosívárna, nepustí dál každého. Při zápočtu či zkoušce je možná pouze 1 opravný termín, když ho student neudělá - odchází ze školy. Není to tak, že je možných více pokusů a ani není možné si zkoušku z prváku posunout např. do druháku. Ještě nějaké dotazy?

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Máte nesprávné informace. Student LFOU má na zkoušku 3 termíny, 1 řádný, 1 opravný řádný a poté se svolením děkana fakulty další a to třetí opravný děkanský. Nejsem si teď jistý, zda-li při neúspěchu při děkanském nelze dokonce zažádat o další. Je to běžná praxe. A mimochodem to, že je hodnocení náročné nepatří mezi faktory, které by mi pomohly se rozhodnout, kam jít. Počítám s tím, že na žádné LF se flákat nebudu.

eulalie*

V prvním ročníku to takto nefunguje... až ve vyšších. Věřte mi, mám to z ověřených zdrojů přímo od studenta.

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Tak se holt budu muset učit! haha:) nakonec jsem se rozhodl pro Ostravu :)

hodnocení

0x

Olmik je kvalitnejsi , ale je tam vic konkurence a ucitele ocekavaji , ze se budes fakt sprtat fejst.

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Po dokončení školy nebo po splnění atestace bych chtěl vypadnout nejlépe do USA, nebere mi hlava, jak může mít lékař po studiu VŠ nástupní plat 17 tis hrubého, když v Německu to je přes 70 tis a v USA nabízejí až 155 tis. Myslíte si, že bych se studiem na LF v Ostravě měl menší šanci se např. do USA dostat?

co třeba Skandinávie? Známý odešel do Švédska bez větší znalosti švédštiny (pouze základy) a je tam spokojený. Ve Skandinávii mají lékaři jedny z nejvyšších platů v Evropě

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Velmi mě baví angličtina a USA mě láká již od dětství. Skandinávie mi není sympatická svým klimatem :) Mám rád slunce a teplo :)

VS je sice krasna , ale co naka specializace a hlavne praxe?

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Právě Ostravská medicína se pyšní tím, že mají nejnovější vybavení a klinická část probíhá ve FN Ostrava. Specializace u mediků bývá po škole ve formě atestací. Potřeboval bych nějak podpořit, že jít na Ostravskou LF - jelikož bydlím kousek - je krok správným směrem.

Jenže Olomouc má úplně jiný "zvuk". Olomoucká VŠ je druhá nejstarší v republice, má tedy určitou tradici a mnohem lepší pověst než ta ostravská. Bydlím celkem daleko od Ostravy, ale věřte, že i tady se o tamější VŠ nemluví právě nejlépe.

asdasgfsfdgadf
hodnocení

Je to těžké, ač neexistuje objektivní zhodnocení medicín v ČR, lidé subjektivně haní a to především Ostravu, žel nevím proč. A především haní studenti jiných LF :) A jak říkám, já se dostal do Olomouce, ale přednost dám Ostravě. Lepší pověst? Jakou může mít LF OU pověst, když vlastně žádnou ještě nemá? Kdo ví, třeba bude produkovat lepší lékaře než nejlepší LF v republice - což mimochodem nevím, která je.

Já mluvím obecně o Ostravské univerzitě. :) Samozřejmě je rozhodnutí na vás. Já bych do Ostravy nešla, pokud bych se dostala kamkoli jinam (kromě Plzně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]