Nejste přihlášen/a.
Dobry den mamdcerku narozenou 26.2 2012 a pujde do skolky na cely den od zari 2014. Chtela bych se zeptat jestli neprijdu o rodicovsky prispevek.
V době čerpání rodičovského příspěvku může rodič pracovat, ale musí přitom zajistit řádnou celodenní péči o dítě jiným způsobem, než jeho umístěním do mateřské školy. Dítě sice může MŠ navštěvovat, ale pravidla takovéto návštěvy jsou určena zákonem. Dítě nesmí rodič dávat do MŠ na dobu delší než 46 hodin měsíčně.
Pokud se v rodině narodí další dítě, nárok na rodičovský příspěvek u staršího dítěte zaniká.
Ne, že bych tomu rozuměla ale podle tohoto, dáte-li dítě do MŠ na celé dny o rodičovský příspěvek příjdete (pokud nemáte menší, druhé dítě).
doplněno 02.09.14 18:00:Ivzez vzala jsem příspěvek z nettu co jsem našla, píši, že tomu nerozumím i podle toho vašeho si nemyslím, že dáli paní dítě celodenně do MŠ bude pobírat rodičovský příspěvek. Zajímalo by mě, která MŠ ji dítě na celé dny vezme a co bude dělat ona, která má příspěvek za celodenní péči o dítě. U nás (Brno) je problém dítě do MŠ dostat a pokud není předškolák a matka je na rodičovské s druhým děckem, vymíní si MŠ aby dítě brala po obědě. Vím, že zákon to neukládá ale je to tak.
Omezení na 46 hodin měsíčně se vztahuje na děti do 2 let věku. Vaší dcerka je "starší", takže byste podle mne o RP přijít neměla. Viz portál MPSV: Rodičovský příspěvek
@ Lidus, podle mne je lepší čerpat u zdroje, Wikipedie nemusí obsahovat přesné informace (rodičovský příspěvek není ve Wikipedii zpracován dobře).
doplněno 03.09.14 01:18:––––– Podmínka osobní celodenní péče se považuje za splněnou a rodičovský příspěvek náleží i v případech, kdy: dítě mladší 2 let navštěvuje jesle nebo jiné obdobné zařízení v rozsahu nepřevyšujícím 46 hodin v kalendářním měsíci
––––– Omezení na 46 hodin se vztahuje na dítě do dvou let věku.
Přijetí dítěte do předškolního zařízení je otázka jiná. Při nedostatku míst ve školkách nemusí MŠ mladší dítě přijmout, ale s nárokem na RP to nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.