Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě nástavby

Od: pankvac odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné studovat po první úspěšné nástavbě (podnikání) i druhou (Gastronomie)?
Jsem vyučený kuchař-číšník.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Asi muzes. Nenapada me, proc by jsi nemohl. Jedinym predpokledem je mit vyucni list v oboru kuchar-cisnik a ten ty mas.

Ted, kdyz mas ale maturitu, tak muzes jit i na nejakou Vyssi odbornou skolu nebo si udelat ve zkracenem studiu za 1-2 roky maturitu v jinem oboru.

hodnocení

0x

ano, určitě můžete. Studium není omezeno

doplněno 02.09.14 10:48:

status studenta pouze do 26 let, při denním studiu vždy, při dálkovém studiu je to jinak (status studenta zůstává pokud nejste výdělečně činný -- u HPP/DPČ do 2499kč/měsíc, u DPP do 10 000kč/měsíc)

iz*
hodnocení

0x

Je to možné, ale není to škoda? Nebylo by lepší pokračovat na VOŠ nebo bakalářským studiem v oboru gastronomie?

pankvac

Děkuju za odpovědi :)
Ona to říká spousta lidí, že je to možná škoda, já to tak ale nevidím.. Maturita, co už mám, je mi k ničemu (samotný ÚP mi to řekl), protože v Jižních Čechách je téhle práce málo.. A když už se nějaké místo uvolní, s touhle maturitou prostě nemám šanci.

Druhá věc je ta, že bych si chtěl rozšířit kuchaře-číšníka :) A já osobně budu spokojený, když si udělám maturitu z oboru gastronomie a společného stravování.. A na VOŠ se opravdu necítím :)

Jde o to, že od včerejška jsem na škole (Gastronomie) studovat již začal, ale dneska mi bylo oznámeno, že jednu maturitu už mám, že není možné studovat další... Což mi přišlo docela ulítlý :)
Každopádně, děkuju všem za odpovědi :)

lmgify

Maturita, co už mám, je mi k ničemu (samotný ÚP mi to řekl), protože v Jižních Čechách je téhle práce málo.
Tak to jsi asi nepochopil, co jsi se na tom oboru měl naučit :( Měla to být příprava na rozjezd vlastního podnikání, jak se píše v popisu toho oboru: "Uplatnění absolventů v oboru: Získané znalosti a dovednosti úplatní při řízení vlastní firmy především v profesní oblasti, pro kterou se připravovali v předcházející přípravě v konkrétním učebním oboru." Samozřejmě že takováto práce se hledá těžko, protože si ji dělá každý podnikatel sám nebo si rovnou najme na některé věci učetní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]