Nejste přihlášen/a.
Asi muzes. Nenapada me, proc by jsi nemohl. Jedinym predpokledem je mit vyucni list v oboru kuchar-cisnik a ten ty mas.
Ted, kdyz mas ale maturitu, tak muzes jit i na nejakou Vyssi odbornou skolu nebo si udelat ve zkracenem studiu za 1-2 roky maturitu v jinem oboru.
Je to možné, ale není to škoda? Nebylo by lepší pokračovat na VOŠ nebo bakalářským studiem v oboru gastronomie?
Děkuju za odpovědi
Ona to říká spousta lidí, že je to možná škoda, já to tak ale nevidím.. Maturita, co už mám, je mi k ničemu (samotný ÚP mi to řekl), protože v Jižních Čechách je téhle práce málo.. A když už se nějaké místo uvolní, s touhle maturitou prostě nemám šanci.
Druhá věc je ta, že bych si chtěl rozšířit kuchaře-číšníka A já osobně budu spokojený, když si udělám maturitu z oboru gastronomie a společného stravování.. A na VOŠ se opravdu necítím
Jde o to, že od včerejška jsem na škole (Gastronomie) studovat již začal, ale dneska mi bylo oznámeno, že jednu maturitu už mám, že není možné studovat další... Což mi přišlo docela ulítlý
Každopádně, děkuju všem za odpovědi
Maturita, co už mám, je mi k ničemu (samotný ÚP mi to řekl), protože v Jižních Čechách je téhle práce málo.
Tak to jsi asi nepochopil, co jsi se na tom oboru měl naučit Měla to být příprava na rozjezd vlastního podnikání, jak se píše v popisu toho oboru: "Uplatnění absolventů v oboru: Získané znalosti a dovednosti úplatní při řízení vlastní firmy především v profesní oblasti, pro kterou se připravovali v předcházející přípravě v konkrétním učebním oboru." Samozřejmě že takováto práce se hledá těžko, protože si ji dělá každý podnikatel sám nebo si rovnou najme na některé věci učetní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.