Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za rok jdu do prváku-příprava

Od: stredoskolak odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny, letos jdu do 9. třídy a už mám vybraných pár středních škol kam bych chtěl jít. Jde mi o to jak zjistím které učebnice si sehnat, v kolik hodin se dostavit první den do školy, do které třídy mám jít atd.. To mi vše vedení střední školy zdělí ještě před začátkem školního roku? Jenom mě to zajímá, né že bych z toho byl nervózní už teď :-D předem díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj, podle mě máš ještě na tyhle starosti čas. Ještě máš rok na základní škole. Co se týká učebnic na střední škole, učitelé vám v hodinách, první týden, budou říkat, které budete potřebovat a vy si je pak koupíte. Většinou se pořádají burzy, že se v třeba v tělocvičně sejdou starší žáci s nováčky a starší prodávají mladším. Nebo je nakoupíš normálně v knihkupectví. V kolik hodin a do jaké třídy ti jistě vedení školy nějakým způsobem sdělí, dopisem nebo to bude viset na webových stránkách té střední školy.

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Trápíš se tím zbytečně brzo. Navíc to může být různé (někde se chodí první den v 8h, jinde v 10h), v prvním ročníku bývá někde slavnostní zahájení či se jede někam na seznamovací kurz.

Neboj, vše ti sdělí (dopis, email, informace na nějakém setkání nových žáků, informační systém školy) či to bude na webu školy. Pokud to nikde nebude (což věřím, že se nestane) - tak zavolat či napsat mail (ne 1. července, ale případně na konci srpna).

Opravdu při dnešní technice není problém rozeslat informace a s tím, že noví žáci neví, jak to chodí se počítá. A když je problém, tak se nejlépe ptát přímo ve škole, ne na foru, protože jen tam dostaneš nejpřesnější a správné informace (učitelé - zvlášť třídní, pokud ti ten nepřiroste k srdci, tak se dá nahradit někým, kdo vás učí hodně - ideálně osobně, potom nějaké emaily či telefonáty). Nikdo sice nebude nikoho vodit za ručičku, ale zeptat se není ostuda (pokud teda právě nepadla odpověď na tvou otázku a ty si neposlouchal).

Co se učebnic týká, tak si je budeš muset obsarat sám. Variant je mnoho - koupit si nové, sehnat si je přes internet, burza ve škole či od nějakého staršího kamaráda, co na školu chodil. Jejich seznam se dozvíš buď na webu školy nebo přímo ve škole.

Ale teď se tím opravdu netrap - starej se o to, ať máš takové znalosti a znímky, aby ses na vysněnou školu dostal (průměr, přijímačky) a potom řeš tyhle věci.

kappa
hodnocení

0x

Hele, já jdu do prváku teď a nervózní teda jsem, protože asi nikde nic napsáno není, i když taky jsem čekala, že se nějak ozvou.. ;)

Hodně štěstí v 9. třídě i při výběru střední školy. ;)

lmgify

Koukal jsem ted na web me byvale stredni skoly a je tam hned na hlavni strance toto (8:25 je normalni zacatek prvni vyucovaci hodiny):

Za rok jdu do prváku-příprava

stredoskolak
hodnocení

děkuji všem :) však já s tím starosti nemám, jenom mě zajímalo jak to probíhá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]