Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, kam na střední

Od: n4tty odpovědí: 6 změna:

Ahoj, už jsem zde jednou psala, že nevím, na jakou jít střední školu a že se letos budu muset už konečně rozhodnout. Baví mě český jazyk a literatura (docela mi jdou slohové práce), německý jazyk, anglický jazyk, dějepis ; nebaví mne moc matematika a chemie.

V 8. třídě jsem oboje pololetí prospěla s vyznamenáním. Nejdřív jsem uvažovala o pedagogice, dopravce, nyní mě opět napadají Právní a diplomatické služby v SOŠ Drtinova, ale nevím, jestli mám na to známky, jestli na to neberou jen takové ty "samé jedničkáře". (Učit se mě ale baví :D)

Bavilo by mne dále pokračovat v německém jazyce (i v anglickém samozřejmě) a nějak to osvědčit i v budoucí práci.

Předem Vám všem moc děkuji za odpovědi a moc si vážím toho, že mi pomáháte :).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mon*
hodnocení

0x

Co nějaký jazykovědec, učitel, cestovní ruch?

lmgify
hodnocení

0x

Do Drtinovky se hlasilo 58 a brali 32. Kdo mel prumer 1,5 tak ten se dostal. Vice informaci k prijimackam.

doplněno 31.08.14 14:49:

Podrobnosti k tomu oboru.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Jedna otázka je - co ti jde, druhá otázka - co by si chtěla být a třetí - budeš mít s takovým vzděláním upatnění? najdeš práci?

Letecký dispečer (to byl třeba můj sen) je sice fajn, ale jaké jsou možnosti tuto práci dostat - moc jich není.

Navrhované "Právní a diplomatické služby" jsou sice fajn, ale co s tím chceš dělat? Pokud se chceš věnovat právu, tak je třeba vysoká škola, kde se při přijímacích zkouškách bere dost velký důraz na všeobecné znalosti (zeměpis, dějepis), oblast společenských věd (ekonomie, politologie, sociologie) a logické myšlení (obecné studidijní předpoklady). Na VŠ se jedná o velmi žádaný obor (je třeba u přijímaček opravdu podat dobrý výsledek). Nejlepší příprvou by tedy bylo gymnázium.

doplněno 31.08.14 18:07:

A jazyky se hodí všude - umět dnes anglicky je základ, další jazyk je velkou výhodou. Tato podmínka je i když v něm často ani nepozdravíš. Mít ho ve škole je fajn, bohužel úroveň výuky je často katastrofální, ale možnosti studovat jazyky jsou i mimo školu - jazykovky, sice to stojí peníze, ale vyplatí se.

lmgify

Letecký dispečer (to byl třeba můj sen) je sice fajn, ale jaké jsou možnosti tuto práci dostat - moc jich není.
Zrovna před pár dny jsem četl, jak někdo brečel, že letenským dispečerům platí 100 tisíc a přesto nemůže sehnat lidi (snad si to pamatuji dobře - těch 100 tisíc si pamatuji dobře naprosto určitě). Zkusím to najít, ale už si nevzpomínám, kde jsem to viděl.

Mít ho ve škole je fajn, bohužel úroveň výuky je často katastrofální
Úroveň výuky jazyků ve školách je katastrofální asi všude ve světě (ještě si uchovávám nějaké ideály o Skandinávii, ale to asi bude jen proto, že jsem ještě neměl příležitost se na problém v tamějších podmínkách podívat detailně). Osobně si myslím, že šance naučit se jazyk v nějaké skupině (ať je to škola, kroužek nebo kurz), jsou minimální až nulové. Když k tomu přidám neexistující motivaci žáků, kteří nevidí, k čemu jimten jazyk můe být dobrý, tak se vůbec nedivím, že se nikdo nic nenaučí.

Mimochodem na Internetu jde poslouchat radiová spojení mezi střediskem řízení letového provozu a posádkami letadel ve vzduchu a můžu vám říct, že žádné světoborné znalosti angličtiny tam žádný dispečer neprojevuje. Chvilkama si člověk připadá jako v Rusku (těžký slovanský přízvuk).

doplněno 01.09.14 08:58:

Článek: Plat přes 100 tisíc průměrně.

Ten původní článek jsem už nedokázal dohledat :( Nevzpomínám si, kde jsem ho viděl. :(

doplněno 01.09.14 09:02:

Oprava: ne "letenskym dispecerum",ale "leteckym dispecerum". *zed*

dff

Opravdu lze je poslouchat?:) hoďte mi na ně odkaz prosííím

lmgify

Myslim, ze jsem to nasel na teto strance. Ja mam ulozene uz jen ty adresy streamu v prehravaci.

doplněno 01.09.14 10:28:

Teď tam třeba někdo perlí na přístupovém radaru. Snad tam ještě bude, až si to pustíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]