Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jdu do 9.třídy základní školy a většina spolužáků už má vybranou SŠ.Začala jsem nad tím pořádně přemýšlet taky.Vždy se dívám na přijímací kritéria dané školy,ale nejsem si jistá,jestli správně počítám průměr.Zatím to počítám jen z pololetního a posledního vysvědčení z 8.třídy(pochopitelně).Máme 14 předmětů (chování nepočítám).V pololetí jsem měla tři dvojky(matematika,chemie,fyzika) a druhé bylo trochu horší,měla jsem tři dvojky+jednu trojku (M-3,chemie fyzika dějepis 2).Průměr mám počítat z obou vysvědčení dohromady? (sečíst všechno (36) děleno počtem předmětů ze obou pololetí(28)?
Vychází mi 1,2 což mi přijde divný vzhledem k tomu,že závěrečně jsem to nakonec nedala ani na vyznamenání.
Mimo jiné,myslíte si,že je to ještě průměr na úrovni? Dala bych s tím třeba gympl? (nechystám se na něj,ale zajímá mě,které školy bych si mohla dovolit a které ne)..zatím bych měla zájem o grafickou školu.
...a já odpovím na otázku ohledně gymnázia. Kolik práce Tě stojí mít ty dvojky? Ta trojka byla z nedbalosti, nebo jsi tu matiku fakt nezvládala? Pokud jsi pracovala usilovně a stejně vyšla trojka, na gympl to moc není. Neříkám, že se s pár dvojkama nedostaneš, ale bude se Ti tam hodně těžko studovat.
Pokud se pro gympl rozhodneš, dej si na druhou pozici školu, která je lehčí. Za prvé proto, abys měla nějakou jistotu, za druhé proto, aby sis v případě, že nechceš další 4 roky strávit u učení se matiky, chemie a fyziky, mohla vybrat to druhé.
Nepíšeš, jaké jsou Tvé zájmy a představy do budoucna. Pokud bys byla vyloženě studijní typ a bez VŠ v životě být nechceš, tak je to hlas pro gympl. Ale pokud studijní typ nejsi, šla bych do odborné střední - je to lepší než za 4 roky horko těžko vybírat nějaký humanitní typ studia na VŠ a pak skončit na pracáku.
Ten průměr není rozhodující. Záleží na tom, na jakou školu se budeš hlásit. Dvojka z chemie a fyziky nemusí na některých školách vadit vůbec, jinde zase nebude vadit dějepis. Trojka z matematiky bude vadit (téměř) všude, asi bych s ní nezkoušela jít na gymnázium.
Gymnázium bys sice zvládnout mohla, ale za cenu vysokého úsilí, obzvláště v té matematice. Jestli matematika nebyla lajdáctvím, hledej radši školu, kde bude matematiky méně.
Ten prumer by mel byt dobre. Nepocital jsem to presne, ale tem 1,2 ty tri dvojky zhruba tak odpovidaji. Vyznamenani jsi nemela, protoze jsi mela trojku, ktera na vysvedceni s vyznamenanim mit nemuzes, i kdyz mas prumer do 1,5. Je na dane zakonem.
Prumer 1,2 je urcite hezky prumer a na gymnazium bude v pohode stacit. Na grafickou skolu je urcite vice nez dobry, ale ta skola muze davat prednost jinym vlastnostem uchazece - napriklad jak se mu povedly talentove zkousky nebo jake kresby predlozil pri prijimacim rizeni. To se musis podivat na web te skoly, jak u nich konkretne probiha prijimaci rizeni. Kazda skola to ma jinak. Je jasne, ze jine pozadavky na prijeti ma graficka skola a jine ma elektroprumyslovka.
Já myslel, že chceš kreslit, proto jsem psal ty talentovky. Tento obor je podle mě spíše tiskař.
Průměr na to máš dobrý. Jestli si ho udržíš i v 1. pololetí v 9. třídě, tak se můžeš dostat na tu školu i bez přijímacích zkoušek, tak se uč co nejlépe.
doplněno 29.08.14 21:42:Vloni se tam hlásilo hodně dětí (98) a brali jen těch 28. Konkurence je velká, tak ty známky neflákej.
Určitě se zajdi podívat na Dny otevřených dveří. Ty první mají typicky v listopadu, pak v prosinci a pak v lednu. Klidně běž i několikrát, aby jsi si to všechno pořádně obhlídla, zvlášť jestli nemáš Brno nebo tu školu daleko.
Také se ta škola zůčastnuje veletrhů škol v jiných městech, tak jestli nebydlíš v Brně, tak třeba se ten veletrh pořádá i ve vašem městě.
Pořádně si prostuduj web té školy a hlavně stránky svého oboru, jestli je to přesně to, co chceš.
Ahoj,
na přihlášku na SŠ se píše průměr 1. a 2. pololetí osmé třídy a 1. pololetí deváté třídy. Každá škola má na netu pak kritéria přijetí. Vzhledem k vysokému počtu předmětů budeš mít průměr dobrý a budeš mít velký výběr škol, na které berou bez zkouše na ztv. průměr.
Vyznamenání jsi neměla, protože jsi měla trojku. I kdybys měla samé jedničky a jen jedinou trojku, už nemáš vyznamenání.
Na podzim vychází atlas školství, kde je seznam všech středních škol a informace o nich. Dále doporučuji poté danou školu navštívit na dnu otevřených dveří, kde se dozvíš další potřebné informace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.