Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit spolužáky, aby mě nechali být?

Od: dejv95* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, blíží se konec prázdnin a vůbec mi z toho není dobře. Studuju na škole elektrotechnické, je to z poloviny učiliště, vůbec mě to nebaví, zjistil jsem, že nejsem technický tip. Teď jdu do 4. ročníku, ale celý ty tři roky byly hrozný. Ve třídě jsem nezapadl, máme hroznej kolektiv jsme klučičí třída. Ale teď ve třeťáku to začlo být o dost horší. Nikdy jsem neměl zájem o to co spolužáci, party, alkohol, marihuana a to nejdůležitější...holky. :( ono to prasklo, mě se to blbě píše. Já jsem se bavil s jednim klukem se kterym jsem seděl, on se mi líbil už dva roky a já mu to na začátku ve třeťáku řekl. To sem dělat neměl. Odsednul si a ještě to každýmu řekl. Ta škola je hrozná, máme tam takovou tu partičku idiotů, co se jim chce každej zalíbit. Začli mě dost nadávat, nejhorší to bylo na těláku v šatně, kdy i když jsem se koukal jen do země, jsem vždycky minimálně schytal slovní nadávky, že někoho vočumuju a že je chci znásilnit. Občas jsme se poprali, ale byl jsem sám na 4 gorily. Pak to byly "maličkosti" ale ty mě bolely nejvíc. Strkání několikrát denně, odevzdávání peněz, někdo mi načural do pití. Často i do tašky s věcma. Pak jsem si věci nechával usebe radši, ale stejně. Oni to nedělaj všichni, jeden spolužák mi i psal jen na fb, že mu nevadí jakej sem, a že se můžeme bqvit, ale jen mimo školu. Nerad jsem do tý školy chodil, měl jsem hrozně áček, ale propadnout jsem nechtěl. Bojím se co bude teď a nevím, co mám dělat. Říct to nemá cenu, u nás se řeší problémy jen fackou od ředitele. A měnit školu bych asi taky nechtěl, už jsem udělal tři roky, jen jestli nemáte nějakou radu. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

5x

V první řadě jsi to měl říct rodičům, ve druhé zajistit důkazní materiál, tedy fotky, videa apod., zatřetí to měli jít řešit do školy rodiče a pokud by se pan ředitel cukal, coby rodič podám podnět na školskou inspekci. A mezi těma hajzlíkama bych udělala takový tóčo, že by goriláci asi zírali. A na závěr bych pohledala stejnou školu někde jinde, určitě není jediná elektrotechnická ve vašem kraji.

Mému dítěti nebude nikdo chcát ani do věcí, ani do pití.

hodnocení

4x

Žádný áčka. To je uhýbání a pak budeš celej život jen uhýbat. Postav se k tomu čelem. Dnes je jiná doba. Nestyď se za to. Zašel bych k říďovi s kamerou nebo nahráváním zvuku a když by mi nepomohl, rozmázl bych to jak píše Martina. Odkud přibližně jsi. Klidně tam zajdu s tebou.

dejv95*
hodnocení

Já vím, že to je uhýbání, ale je to dost těžký tam bejt. A já jsem z Prahy. A děkuju za ochotu.

Škoda, Praha pro mě z ruky. Vím že je to těžké, ale je to poslední ročník a pak je už neuvidíš. Ty se budeš mít fajn, ale oni zůstanou blbí zbytek života. Já bych šel k ředitelovi, i když v tvojem věku bych možná taky nenašel odvahu. Prostě mu říct, že jdeš oznámit šikanu, na to oni jsou hákliví a měli by s tím něco dělat, jinak mají průser jako mraky. Když ti dá facku, vyhodí tě, nebo to nebude chtít řešit, tak mu hned řekni, že to oznámíš výš. A klidně si to nahrávej aby nevěděl.

Dopředu si napiš a nauč se co mu chceš přesně říct. Musí to mít váhu. Držím palce.

dejv95*
hodnocení

Asi to zkusím, už to nešlo vydržet, díky moc za podporu, je to fakt dobrá změna. Akorát nevím jestli to třeba dokážu říct, že to dám výš, abych pak neměl problémy. Snad to půjde.

iz*

Dokážete. Navíc si myslím, že se to v posledním ročníku může zlepšit. Spolužáci budou o něco starší a přibudou jim starosti s maturitou. Budou mít jiné starosti, než Vás otravovat.

A pokud ne, vždycky se můžete obrátit na vedení školy. Ve škole byste měli mít i psychologa, výchovného poradce. Nemůžete se obrátit na třídního nebo na některého učitele, ke kterému máte důvěru?

Řediteli nemusíte říkat, že to dáte výš. Stačí se zeptat: "Pane řediteli, budete šikanu řešit sám, nebo se mám obrátit na policii a na školní inspekci?"

Přestože to je pohrůžka, zní to lépe ...

PS: Také by mne zajímalo, co je to za školu.

eulalie*
hodnocení

2x

Tady není možné nic jiného poradit než snažit se školu dodělat. Šikana je úplně všude nalezlá. Asi by bylo na místě svěřit se rodičům. Se šikanou sami ve škole nezatočí, to vím, že to tak je. Řeknu ti to polopatě - kašli na ty blbečky. Začni dělat nějaký bojový sport, trénuj svaly, seběvědomí. Oni z tebe cítí, že asi toho sebevědomí moc nemáš. Mé dítě šikanovali 8 let, jak myslíš, že to dopadlo? Pro mé dítě moc dobře ne, psychické následky (posttraumatický syndrom) si ponese s sebou celý život.

Hlavně prosím nechoď do třídy tak, aby na tobě bylo vidět, že se bojíš. Zatni všechny zuby, vrhni se na učení, žádné áčka, ať v pořádku školu doděláš. Jedná se jen o nějakých ani ne 10 měsíců tvého života a škola bude za tebou. Já vím, že se to lehce napíše, ale věř, že se svým dítětem jsem si všechno toto taky prožila a nic veselého to nebylo. Ale čas hojí rány. A určitě tě čekají i lepší zážitky než ty s tvými spolužáky. Jo a ještě douška, pamatuj si, že takoví, co nezapadají do stáda, vždycky přitahují na sebe pozornost a bývají terčem nejen šikany.

iz*
hodnocení

2x

Myslím, že byste všichni, kdo jste se snažili poradit, měli vědět, že se situaci pravděpodobně podařilo vyřešit. Zasáhl ředitel školy, takže nyní by měla být situace ve třídě lepší.

hodnocení

0x

Co je to za školu, pokud se můžu zeptat? Klidně i do vnitřní pošty.

hodnocení

0x

Mohu Ti poradit jedno...Život v každém věku je boj o přežití...Drž to v paměti a bojuj a nevzdávej se...My všichni na tomto světě musíme bojovat, tak to nevzdávej a bojuj také...

lenovo
hodnocení

0x

Ahoj, nic si z toho nedělej, ignoruj je. To že jsi homosexuál, tak na tom nic není:) Náhodou gayové jsou lepší kamarádi než normální kluci. A ty co ti nadávaj, hoď je za hlavu. Jen dement může nadávat člověku za něco, za co nemůže. A čekal by jsem, že když je někdo ve čtvrťáku na střední škole, tak že už bude mít rozum a pochopí, že tak jsi se narodil. Každá jsme nějaký. Jaký se narodíme takový jsme a nemá cenu se měnit pro někoho, koho uvidíme 10 měsíců a pak už nikdy. Uč se a nemysli na to:) Uvidíš za pár let. Takový lidi jako jsou oni budou na dně, až ty budeš vysoko:) Vem si tohle k srdci:) Věřím ti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]