Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když rupnu u reparátu?

Od: jse odpovědí: 2 změna:

Zdravím!

Celé léto jsem prokrastinoval, a když se za poslední týden musím naučit látku z fyziky za celej rok, zjištuju, že to je nadlidský úkol.

Rád bych si zopakoval ročník. Ale na mé střední už v prváku není místo. Jelikož si jsem téměř jistý že to nezvládnu. Co mě teď čeká? Můžu na poslední chvíli přestoupit na jinou školu? Jak?
Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

johanes
hodnocení

5x
Co budes delat u zaverecek? Tam se musis naucit u odbornych predmetu latku za cele 3-4 roky? Ja sam jsem pred lety byl rebel a v pololeti ve tretaku jsem mel 7 N a vse jsem si opravil. To co tu rikas se zmenou skoly jsou jen slabosske vymluvy. Jestli se jedna o fyziku na ucilisti tak je to jen trapne opakovani latek ze zakladni skoly! Na hrubej pytel hruba zaplata kamarade. A jestli mas tyden na nauceni latky na 1 predmet hahaha dnesni decka jsou fakt i smichu jak jsou neschopny. Zamysli se sam nad sebou, pouze to vzdavas a utikas pred povinostma! S takovou neudelas zadnou skolu zachutna ti trava a peri a budes v haji stejne jako vsichni tobe podobni lemplove. Bude z tebe povalec na hlavaku... Co takhle vyprdnout se na vymluvy a hledani klicek jak se tomu vyhnout a misto toho se do toho poradne obout? Prelouskej si kazdej den petkrat celej sesit pokud ani po 35 precteni po tydnu nebudes schopen tyto zakladni veci prezentovat na urovem 4 ky tak se smir s tim co je napsano vyse. Verim tomu ze nikdo neni tak dutej aby si nic nezapamatoval. Drzim ti palce kamo. Jinak prestup je moznej i na zacatku roku na jiny obor. Zalezi kde bude misto ale nebudes mit nic moc na vyber. Mysli na to ze potrebujes mit v prackach ten "papir" a az budes vychazet tak se jen zasmejes... Bohuzel bo snad bohudik, jak pro koho, po siole skonci ta prdel a ceka te ralita kamarade, tam uz ti vymluvy typu ze to nejde nepomuzou... Ja na leta ve skole vzpominam moc rad pac jsem nemel zadnystarosti. Nyni zavazky na 30 let prace v dnesni dobe nejista, rodina, a musis makat a makat pac budes pak uz jen platit a platit! Snad ti to otevre oci... Hodne stesti

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Přestup možný je, ale vše je na zvážení ředitele školy na kterou chceš přestoupit (takže pro přestup je třeba kontaktovat ředitele/vedení školy, kam chceš). Nyní (a pokus nedáš reparát) nemáš ukončený ani 1. ročník, takže nemáš nic - musíš znovu do prváku. Pokud se tě ředitel nebo někdo zeptá na důvod, tak to máš jasný - a lhaní nepomůže, protože co si dělal ten rok? Někde je většina prvních ročníků plná a o žáka, který má zájem o studium jako ty se opravdu prát nebudou.

Zamysli se nad sebou - má smysl studovat pokud na to prostě kašleš? Stejně tak vzdávat to předem, týden je ještě dost času!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]