Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, kam na střední

Od: n4tty odpovědí: 11 změna:
Ahoj, tento rok bude můj poslední na základní škole a já stále nevím, na jakou bych měla jít školu. Baví mě německý jazyk a český jazyk, ráda fotím, kreslím, pracuji s grafikou v Gimpu. V pol. 8.třídy jsem měla 6 dvojek a na konci 5 dvojek. Uvažuji o SPŠG Hellichova, ale mrzí mne, že zde v oboru fotografie a média není NJ. Pak ještě uvažuji o dopravce. Co myslíte? Prosím poraďte :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ahoj.Ja bych ti doporucuji jednoznacne pedagogiku.Vlohy na to mas,alespon ty nejzakladnejsi.A pak,s detmi je sice nekdy kriz,ale stoji za to s nimi pracovat :)
zvidavajanca*

Tady bych dala pozor - děti nejsou pro každého a na pajdáku to někdy chce hru na nástroj.

Určitě bych se dívala po škole, která má dva cizí jazyky AJ+NJ (mít jen NJ asi nepůjde), druhá věc je jak naložit s tou grafikou - umělecká škola či nějaké informační technologie?

x®

Ona nechce studovat pedagogiku, ale Střední průmyslovou školu grafickou (SPŠG).

mep
hodnocení

0x

Je třeba se prvně zamyslet nad tím, zda po vychození té SŠ chcete skončit na pracáku, případně zda vám postačí minimální mzda za práci. Případně, zda budete mít ambice studia na VŠ. Uvědomte si, že máte-li se v dospělosti uživit, nemůžete studovat, co vás baví. Musíte trochu přemýšlet o uplatnění na trhu práce ve svém oboru.

n4tty
hodnocení

No, a myslíte, jestli se v budoucnu najde "dobré" uplatnění v té grafice? (Přesněji obor užitá fotografie a média) Nebo je lepší nějaká ekonomka? (I když je pravda, že matematika mi moc nejde, byť to zvládám na 2 :D.
losfuncha*

Nesouhlasím v předchozím příspěvku s větou - nemůžete studovat, co Vás baví... To tedy ne, studujte právě to, co Vás baví, jinak je to na hlavu a k ničemu... Ekonomku bych určitě nevolila, to má každý blbec s prominutím, zkuste tu grafiku, proč by ne, je to zajímavý obor a když budete šikovná, tak určitě uplatnění najdete :) Nebála bych se toho.

iz*
hodnocení

0x

Co bys řekla Hollarovce? Nebo polygrafii, na které bys pravděpodobně měla i němčinu (za vyšším studiem polygrafie se dlouho jezdilo do Německa)?

n4tty
hodnocení

Inu, nyní zas přemýšlím o té pedagogické. Musím říct, že by mě to i bavilo, obzvlášť učit německý jazyk či český jazyk, popř. dějepis. To se jde na gymnázium nebo na nějakou SŠ pedagogickou? Myslíte, že je to dobrá volba? Děkuji vám všem za rady.

Se střední pedagogickou školou bys mohla učit pouze ve školce. Učitelství zš (a sš) se dnes studuje až na vysoké škole.

n4tty
hodnocení

A pokud udělám SŠ pedagogickou a následně VŠ, tak můžu jít učit na zš,sš? (jestli jsem to správně pochopila)

Potom samozřejmě ano; na pedagogickou fakultu ale můžeš jít z kterékoli střední školy. :) Jinak pro učitelství sš je nutné buď studovat speciálně určený obor, nebo si k dokončenému učitelství pro zš dodělat roční nástavbu. Na to máš ještě ale dost času. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]