Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem tělesa po zahřátí

Od: katkaa* odpovědí: 2 změna:

Čaute, tak zkoušela jsem počítat další slovní úlohy a tak vysledek napůl

1)Po zahřátí tělesa se jeho objem zvětšil o 2 cm3 a hustota se tak zmenšila o 1 %. Určete, jaký objem mělo těleso před zahřátím. Ó jsem zde zvolila jako ró

můj postup:

vzorec V = m / Ó

V+2 = m / Ó -( Ó/100)

když porovnám a za V dosadím m / Ó tak mi vyšlo 99m + 198 Ó = 100 m z toho pak 198 = m/Ó

může to tak být?

2) V pravoúhlém trojúhelníku je první odvěsna o 2 cm delší než druhá. Když kratší odvěsnu zvětšíme o 2 cm a delší o 3 cm, budou původní a nový trojúhelník podobné. Určete obsah původního trojúhelníku v cm2

obsah troj. (a*b) /2

první odvěsna a+2

druhá odvěsna a

kratší odvěsna a+2 delší odvěsna (a+2)+3?

pak jsem zkoušela dosadit do rovnice puvodní strany = po změně, ale pak mi to nějak nevyšlo

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

příklad 2: z podobnosti plyne: a : (a+2) = (a+2): (a+5)

Ta vaše úvaha začínala dobře, ale pak jsem nějak nepochopil, do jaké rovnice jste co dosazovala, takže nemohu říci, proč vám to nevyšlo.

katkaa*
hodnocení

aháá tákhle mě nenapadl ten vzorec co píšete.. když je tedy takový příklad na podobnost, tak musím před /po = před /po změně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]