Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, jestli psát pevnou mezeru i za spojku "a" v BC práci. Našla jsem názory, že ano i ne. Tak by mě zajímalo co si myslíte právě Vy.
spojky a předložky se nemají objevovat na konci řádku. V bakalářské práci je to myslím celkem jedno, protože tu píšete víceméně pro vlastní použití. Ale jestli chcete publikovat někde na blogu nebo v novinách, pak je lepší si na psaní tvrdých mezer zvyknout hned od začátku. Nikdy nevíte jak se text změní, jak se přizpůsobí, kde se zalomí a jaká bude výsledná šířka řádku. Tvrdými mezerami ušetříte dost práce korektorovi i sobě.
Na konci řádku nesmějí zůstat jednopísmenné předložky s, S, v, V, z, Z, k, K, u, U, o, O a spojky A, i a I (tedy vše kromě a, u kterého se typografické autority neshodují).
Ptát se intu, je to přece řešené a ne názor abclinuxu.cz/... a na školách pro takové práce určitě dávají návody, odkazy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.