Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevná mezera po spojce a

Od: droidd odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz, jestli psát pevnou mezeru i za spojku "a" v BC práci. Našla jsem názory, že ano i ne. Tak by mě zajímalo co si myslíte právě Vy.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

spojky a předložky se nemají objevovat na konci řádku. V bakalářské práci je to myslím celkem jedno, protože tu píšete víceméně pro vlastní použití. Ale jestli chcete publikovat někde na blogu nebo v novinách, pak je lepší si na psaní tvrdých mezer zvyknout hned od začátku. Nikdy nevíte jak se text změní, jak se přizpůsobí, kde se zalomí a jaká bude výsledná šířka řádku. Tvrdými mezerami ušetříte dost práce korektorovi i sobě.

x®
hodnocení

1x

Na konci řádku nesmějí zůstat jednopísmenné předložky s, S, v, V, z, Z, k, K, u, U, o, O a spojky A, i a I (tedy vše kromě a, u kterého se typografické autority neshodují).

hodnocení

0x

ne

Já si myslím, že ne, že patří za předložky

buss
hodnocení

0x

Ptát se intu, je to přece řešené a ne názor abclinuxu.cz/... a na školách pro takové práce určitě dávají návody, odkazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]