Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gympl, Waldorfská nebo jiná?

Od: mrshoranson* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den. Letos jsem dochodila 8. Třídu zš, ale doma a všude jinde začíná přituhovat. Snad každý se mě ptá, kam půjduna sš, ale já nejsem schopná odpovědět. Jiní prohlašují, že mám spoustu času, ať to začnu řešit až příští rok, ale to mi přijde jako blbost. Moje letošní vysvědčení obsahovalo čtyři dvojky (Ma, Ch, F, Dproblém s učitelkou). Ano, nejsem zrovna technický typ a v Matice a Fyzice se strácím úplně. Můj předmět je čj a lit, miluji čtení.
Snad hodiny jsem strávila nad hledáním vhodné sš v libereckém, ale i ve všechn ostatních krajích. Vyřadila jsem snad všechny možné obory (obchodka, zdrávka, textilka..) až mi jako jediný zůstal gympl. Nechci vás nijak přesvědčovat, ale na gympl prostě nechci. Zní to hloupě, ale nechci se vzdát svých kroužků (zpěv 8let, trampolíny 3roky), jako to musely udělat mé chytřejší kamarádky. Má Ma a F by asi i přes velkous snahu zkončila katastrofálně. Je to jedna z variant, ale vážně se mi do toho ani trochu nechce...
Dál jsem hledala nějaké školy, které neberou tolik ty technické předměty, jako spíš tu čj a lit. Našlo mi to knihovnickou. Šoa bych, ale dost se bojím o uplatnění.. Takže spíše ne.
Dál žurnalistika, ta je však pouze soukromá, nebo gympl -> vš žurnalistika.
Dnes jsme však s tetou narazili na velmi zajímavou sš v Příbrami. Waldorfská střední. Tato škola nabízí tři obory, v mém případě přírodovědné nebo humanitní lyceum. Škola mě velmi zaujala, jelikož bere vyučovaní jinak než ostatní sš. Jiné priority dávají škole úplně jiný rozměr. Navíc je neplacená, což by byl velký plus.
Proto se vás ptám. Gympl, Waldorfská nebo úplně něco jiného? Máte někdo s Wald. nějaké zkušenosti? Nebo celkový názor na Intr? Děkuji moc ;)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

djie
hodnocení

2x

Najděte si takovou školu, kterou když vychodíte, tak neskončíte na pracáku, a ze které máte možnost najít slušně placenou práci. Co myslíte, že budete dělat, až vystudujete přírodovědu? Budete na pracáku. Nikdo vás nezaměstná a když, tak za minimální mzdu. Je úplně jedno, jak která škola bere vyučování. Pro vás je nejdůležitější se domluvit 2 cizími jazyky, umět na PC a umět jednat s lidmi, dělat co se řekne bez ohledu co si myslíte, že je správné a být trochu hezká. Víc zaměstnavatele nezajímá. Pokud budete chtít jít na VŠ, pak to platí obdobně, co jsem psal ještě více s poukazem na jazyky. Spíše je třeba dobře se vdát, umět se pohybovat v podnikatelském bahně Vašeho města/kraje. Pokud mohu poradit, něco vystudujte, jeďte na zkušenou do světa a tam se provdejte a zůstaňte po zbytek života jinde. Asi si budete myslet něco o mém zdraví, ale věřte, myslím to upřímně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]