Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odmaturoval jsem na gymnáziu. Teď mám druhým rokem pauzu od studia (vydělávám si na VŠ, rodiče mi to platit nehodlají) a teď mě napadla otázka: Když po 2-leté pauze nastoupím na VŠ, dostanu statut studenta?
Díky
Ano, status studenta normálně dostanete. A nezapomeňte se ozvat své zdravotní pojišťovně, až budete student, poslat nebo dodat potvrzení o studiu, škola vám bude platit zdravotní pojištění.
přesně jak píše @anzionka nade mnou. Jediné omezení statusu studenta je věk -- pouze do 26 let věku, když budete starší student, status mít nebudete. Takže ani výhody s tímto spojené
Taky si ještě nezapomeňte předat rodiči potvrzení o studiu (rodič dává zaměstnanci), který na vás bude mít slevu na dani za nezaopatřené dítě (případně na sebe, pokud pracujete)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.