Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové studium - předškolní pedagogika

Od: kiki1* odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer,

od 1.9. jsem nastoupila jako učitelka MŠ. Nemám pedagogické vzdělání ani žádnou praxi. Dostala jsem se na dálkovou VOŠ předškolní pedagogiky a nevím, jestli mám nějaký nárok na studijní volno v rámci získání potřebné kvalifikace. Ředitelka mi sdělila, že by sice mohla se mnou sepsat dohodu, ale že to neudělá. Mám nějakou šanci. Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

starena*
hodnocení

0x

Pokud studujete bez souhlasu vedení, nemáte nárok na studijní volno. Musíte holt čerpat ŘD nebo neplacené volno a počítejte s tím, že pokud ředitelka studiu není nakloněna (třeba se bojí o svůj post, mohla byste ji ohrozit...), bude Vám dělat pěkné patky.

kiki1*
hodnocení

Moje studium byla podmínka, abych mohla zůstat v tomto zaměstnání déle než 1 rok (smlouvu mám pouze na rok), ale bohužel to nemám uvedeno ve smlouvě. Podle zákona musím začít do dvou let studovat, alespoň takto mi to řekli, prý se připravuje nový zákon, kde budou muset mít všichi učitelé pedagog. vzdělání. Jinak děkuji za odpověď.

zyx

Osobní zkušenost - žádné volno, ani úprava rozvrhu tak, aby bylo možné účastnit se přednášek a cvičení. Vše výhradně v osobním volnu. Holt tak to chodí ve školství - spousta povinností, odpovědnost, ocenění minimální. Kdo to nedělá jako nadšenec, nevydrží. Držím vám palce.

starena*
hodnocení

0x

V případě, že o Vás budou stát, Vám na příští šk.r.dají opět smlouvu na dobu určitou=1rok a třetím rokem jsou povinni Vám dát smlouvu na dobu neurčitou, upozorní Vás, že si musíte doplnit vzdělání, atd. Školství je zvláštní organizace. Dle mého názoru, vládne absolutně a proto, jak chce ,šéf. Klidně můžete být svědkem, že zaměstnává důchodce, který vůbec nemá pedagogiku a nic se neděje. Nebo jiného mladého člověka, který rovněž nemá pedagogiku a také se nic neděje. To je právě o tom šéfovi. I u nás to tak bylo. Někdo byl vysokoškolák, někomu stačil nějaký švindl kurz, někdo to přežil až do 45let, kdy se vzdělání promíjí. A největší legrace byla ta, že nejvíc byti byli vysokoškoláci. Nenechte se znechutit.

danaby
hodnocení

0x

Dobrý den,

můžu se Vás zeptat, kde studujete tu předškolní pedagogiku? Dostala jsem nabídku pracovat v MŠ, mám gympl a ekonomickou nástavbu a taky potřebuju něco... Hledám možnosti...

Děkuji za odpověd. danabystrianska@seznam.cz

kiki1*
hodnocení

vf

Kiki prosím Tě můžeš mi dát na sebe kontakt e-mail,také mám zájem o dálkové studium předškolní pedagog.Ráda bych se Tě zeptala na něhaké informace.Díky.

kiki1*
hodnocení

Ahoj, nechce se mi sem psát mail, tak napiš svůj a já ti odpovím. Zatím ahoj.

crkovak

Ahoj ráda bych se také zeptala na dálkové studium předš.pedag.Jak vypada přijímací pohovor,jaká je šance?Přemýšlím o této škole,ale trochu mě zalekl cizí jazyk a hudebka.Neumím a myslím,že bych se ani nenaučila.A těch předmětů je také dost na dálkové studium.Prosím napiš mi nějaké info,jak se to zvládá děkuji moc.

kiki1*
hodnocení

Přijímací zkoušky se skládají z písemného testu + ústních zkoušek (ty jsou zaměřeny individuálně, dle vašeho vzdělání či zaměstnání). Hudebka a cizí jazyk se opravdu vyučuje. Já osobně hraji pouze na kytaru, ale začínám na klavír a flétnu. Mělo by to být i pro začátečníka. U jazyka záleží na tom, kolik toho umíte, myslím že mírně pokročilý to zvládne dobře. Předmětů je opravdu hodně, ale jsou rozděleny do ročníků a semestrů. Pokud máte jen trochu snahy, tak se to zvládnout dá. Přeji vám hodně štěstí při zkouškách.

danaby

Ahoj Kiki, děkuju za tip na školu, ale stejně jako CRKOVAK by mě zajímala informace o průběhu přijímaček, cizí jazyk i ta hudebka. Mám stejný problém. Neumím na žádny hudební nástroj, podle akordů něco zahraju akorát na kytaru. Stačí to nebo je potřeba něco víc.. Zvažuju i VŠ, tam je taky hra na hudební nástroj. KDyby to na PEDE bylo nutný, raději zvolím výšku...Děkuji za odpověd na danabystrianska@seznam.cz

kiki1*
hodnocení

Přijímací zkoušky se skládají z písemného testu + ústních zkoušek (ty jsou zaměřeny individuálně, dle vašeho vzdělání či zaměstnání). Hudebka a cizí jazyk se opravdu vyučuje. Já osobně hraji pouze na kytaru, ale začínám na klavír a flétnu. Mělo by to být i pro začátečníka. U jazyka záleží na tom, kolik toho umíte, myslím že mírně pokročilý to zvládne dobře. Předmětů je opravdu hodně, ale jsou rozděleny do ročníků a semestrů. Pokud máte jen trochu snahy, tak se to zvládnout dá. Přeji vám hodně štěstí při zkouškách.

lerak*
hodnocení

0x

Ve školství obecně se nedává studijní volno, ale pokud zaměstnavatel na vás uplatňuje zákon 563/2004 Sb. o povinném pedagogickém vzdělání, tak by vám měl toto vzdělání umožnit tím, že vám dá volno v době výuky. Na střední škole se to zejména řeší úpravou rozvrhu, jak by to bylo u MŠ nevím, v nejhorším případě asi neplacené volno.

doplněno 11.12.09 10:25:

Plné znění zákona 563/2004

aplikace.msmt.cz/...

dusatka*

Já se domnívám, že nemáte pravdu. Zaměstnavatel má právo požadovat (nebo dokonce v případě zákonných úprav musí požadovat) splnění nějakých kvalifikačních předpokladů, např. vzdělání. Ovšem to, že zaměstnanec tyto předpoklady nesplňuje, není problém zaměstnavatele a není jeho povinností dávat volno, ať už placené, či neplacené, v žádném případě.

zeus*
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete mi sdělit, na které VOŠ jste začala studovat. Mám o takové studium také zájem. Děkuji

kiki1*
hodnocení

vokaliza*

Obor Předškolní a mimoškolní pedagogiku také můžete dálkově studovat na VOŠ ve Svatém Janu pod Skalou, Svatojánská kolej. Autem je to cca 20 min. po dálnici z Prahy směrem na Plzeň. Tady je dálkové studium vždy pátek a sobota jednou za 3 až 4 týdny.

asttonastton
hodnocení

0x

Ahoj, já jsem se pokoušela ucházet o místo v MŠ s tím, že bych při tomto zaměstnání vykonávála dálkově studium jako Ty, ale bylo mi řečeno, že bez příslušného vzdělání nemám šanci, jelikož taky nemám vystudovanou příslušnou školu, tak mě celkem udivilo, že Tě tam přijmuli. Ale každopádně velká gratulace a ať se Ti daří :) Ale chtěla jsem se zeptat, přijímací zkoušky na tuto školu byly těžké nebo se to dalo? Celkem mě ta škola zaujala, díky Tobě jsem na ni přisla :) Pokud by jsi mi napsala na email nějaký podrobnosti ohledně přijímacího řízení, byla bych moc ráda a to na chriska@seznam.cz. Moc díky a měj se!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]