Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou školu

Od: paul21 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, příští školní rok se budu rozhodovat na jakou střední školu jít, ale vůbec nemám tušení na jakou, či jestli mě to povolání v budoucnu uživí. Prosím tedy o radu jakou školu je lepší studovat..abych měl nějakou budoucnoct :/ . Asi jako každý bych rád práci za více peněz, jsem manuálně zručný, baví mě se učit, avšak známky tomu moc neodpovídají.

V prvním pololetí 8. ročníku jsem měl průměr 1.54 a ve druhém 1.62. Je tento průměr vůbec na nějakou střední školu? A jakou byste mi doporučili? Mám velký zájem o automobily, logistiku, či o hasiče apod. Velmi rád kreslím auta a chtěl bych se jim i v budoucnu nějakým způsobem věnovat. Mockrát vám předem děkuji za rady a odpovědi. ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Na gymnázium jít nechceš a pak na vysokou? Už bys raději zkusil nějakou průmyslovku? Nějakou dopravní průmyslovku třeba nechceš zkusit?

zvidavajanca*

S tímhle průměrem na gympl? To asi dost těžko. Nevím, jak je to v jiných městech, ale u nás gymnázia měla průměr 1.5 jako pomínku. Soukromé ne, ale tam ani nechodit, škoda peněz.

Já bych asi hledala střední odbornou (průmyslovou) školu, obor s maturitou.

souhlasím s eulalii. Někde není žádný povinný průměr pro přihlášku na gympl, dělají se přijímačky. Za průměr mohou být body navíc. Znám pár státních gymplů, kde berou téměř každého. Dojíždění totiž nic moc, dost "v díře"

marketasob*
hodnocení

0x

Ahoj, píšeš, že by jsi rád práci, která ti zajistí dobrou budoucnost a měl práci za víc peněz. Jak ti jde angličtina? Protože lepší uplatnění a větší šance na nalezení práce ti může dát studium v zahraničí. Nepřemýšlel jsi o studiu v zahraničí? V Dánsku na vysokých školách, kde momentálně teď taky studuju, je studium v angličtině pro mezinárodní studenty z EU zdarma, a dají se tam napříkald také studovat obory zaměřené na logistiku, automobily atd.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]