Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stat hercem

Od: haniz12 odpovědí: 24 změna:
ahoj je mi 12 let a chci bit hercem co nerichleji bidlim v opave jsou v opave nake hecke školy porate

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

2x

Výtečným předstupněm "hereckých škol" jsou dramatické kroužky. Tam člověk nejlépe zjistí, zda má vůbec cenu pokračovat. *kafe*

hodnocení

2x
Zajímavé, anglicky umíš, česky nikoliv... Ale klidně se za tím může skrývat nějaká vada. Vadni herci také jsou, a jsou tím zajímaví. Ale to nevím, zda je to tvůj případ. Každopádně jak už zde bylo řečeno, nejlepší jsou zájmové kroužky s podobným zaměřením. V dnešní době je plno plytkych herců a v podstatě hraje každý tydyt, i v těch nekonečných seriálech... Ale myslím si, že Amerika má svých exotu v herectví až až. Jinak pokud máš dobrý prospěch, zkus skolu v Praze. Nebo chodit na castingy... Pak dej vědět, jaký film mám sledovat ;)
haniz12
hodnocení

mam trochu problemi řeči časky ale anglicky bez problemu nevadilo bi stou to řeči česky

Ty jsi cizinec?

haniz12

nejsem cizinec

Promiň, neber si to příliš osobně, ale pokud se běžně vyjadřuješ v tomto stylu: "mam trochu problemi řeči časky ale anglicky bez problemu nevadilo bi stou to řeči česky",a nejsi cizinec, tak to s tou hereckou školou vidím dost černě.:( A je jedno, v jakém jazyce. Možná máš nějakou poruchu; herectví je ale každopádně náročné na vyjadřovací schopnosti.

hodnocení

1x

No, je fakt, že se asi budeš muset živit hubou. Protože třeba jako spisovatel by sis nevydělal ani na slanou vodu.

jpos
hodnocení

0x

Hercem být nejde, tím se člověk musí narodit. Jinak budete trapný, jako polovina současných rádoby umělců.

iz*
hodnocení

0x

Pokud se nechceš věnovat herectví v oblasti, v níž se toho moc nenamluví, měl bys zapracovat na češtině. Jestli se ti podaří stát hercem, bude tě živit převážně ona.

doplněno 10.08.14 16:41:

Jako Čech těžko můžeš být americkým hercem (získat občanství v USA není nijak snadné), maximálně by sis snad mohl zahrát v americkém filmu. Za dobu, co jsem učila, jsem nepotkala člověka, který by se dobře naučil cizí jazyk, aniž by uměl dobře česky. Doporučuji se nad tím aspoň zamyslet ...

haniz12

Já chci bit americkim hercem a umim anglicky

lidus*
hodnocení

0x

Opět dotaz co mě pobavil. Česky neumím ale anglicky bez problémů *ee*. Znám několik herců, k těm televizním a známějším patří např. Honza Budař a Tomáš Sagher od malička bylo vidět, že to v těch klucích je.

kralovnicka*
hodnocení

0x

Ahoj, herecká škola u vás v Opavě nejspíš není (nenašla jsem ji aspoň), ale zkus se poptat ve Slezském divadle herců samotných, co ti doporučí. Držím ti palce!

vans
hodnocení

0x
jako první musíš dokončit školu a nebo se bějak předvést..zaměř se na ČJ a přístup k lidem:)

palina*
hodnocení

0x

Ahoj,jednou jsem si přečetla tvojí otázku a nestačila jsem se divit.Tolik chyb v jedné větě.:-D

A to se chceš stát hercem? Na herectví by jsi měl mít i pravopis tak nějak dobrý,ale koukám,že u tebe dobrý pravopis asi nehrozí.:-/ Zkus si domluvit nějaké doučování:-D.
-Držím i tak palce,třeba budeš jednou fakt hercem.:) (y)

martinaa*
hodnocení

0x

Můžeš jít na střední školu - konzervatoř. Doufám ale, že si uvědomuješ, že se tam neučí jen herectví a že se svou příšernou češtinou a příšerným vyjadřováním letíš hned v prvním járu.

doplněno 30.07.14 17:09:

Jo a že by nevadilo, že neumíš česky? Pokud bys studoval v Anglii, tak jistě ne. V ČR na české škole docela jo.

zzzz
hodnocení

0x

Napadlo vás někoho, že třeba může mít jednoho rodiče cizince a že se třeba u nich doma česky moc nemluví? Pak je tento případ, kdy děcka neumí pořádně gramatiku, běžný.. Ale pokud tomu tak není, tak samozřejmě nějaká dyslexie připadá v úvahu, což ho ovšem o případný herecký talent připravovat nemusí. :)

Víte, jak se na hereckých školách piluje vyjadřování? Člověk k tomuto povolání potřebuje nadprůměrné řečové schopnosti. I kdyby tazatelovi rodiče byli cizinci, tak pokud zde vyrůstá odmala a chodí do české školy, měl by umět mnohem lépe česky. Také jsem chodila do školy s dětmi z arménských rodin - vůbec nebylo poznat, že nejsou Češi, ačkoli doma se u nich mluvilo pouze arménsky. Něco jiného je, když se člověk přistěhuje do cizí země a žije tam teprve nedlouhou dobu. Potom by se taková neznalost základní gramatiky dala samozřejmě pochopit.

haniz12

ja umim česky

Hochu, hochu, z toho, cos tady napsal, to tak moc nevypadá. :( Nikdo z nás není dokonalý, ale právě proto bychom měli správně ocenit svoje síly a schopnosti a věnovat se tomu, k čemu máme opravdu předpoklady. Pokud si jsi jistý, že máš k herectví vlohy, tak pořádně (ale opravdu pořádně!) zapracuj na češtině a celkovém vyjadřování. Nejlépe s tím začni už teď - psaní slohovek, diktátů, čtení beletrie. Nevykládej hlavně, že angličtinu (kterou pravděpodobně znáš hlavně ze školy) umíš lépe než češtinu, kterou používáš neustále.

U nás na fakultě se též připravovali herci (měli jsme některé společné hodiny, např. fonetiku) a řeknu ti, že to nebyla žádná legrace.

ria*
hodnocení

0x

Teda upřímně si myslím, že herectví je obor, kde je vzdělání k prdu, takže zkoušet konkurzy a komparzy..prosadit se bude asi těžký, ale pokud máš vzhled není nemožný, k rolím se hledá široké spektrum herců - tak proč by se neuchytil i kokta, nebo cvaloun :).

doplněno 31.07.14 14:49:

Já si teda myslím, že pro talentované lidi je škola mnohdy zbytečnost, naopak sváže v nějakých představách, učitelů a učebnic.

Herec hlavně musí mluvit tak, aby mu bylo rozumět (výslovnost, intonace). Překvapivě se to velká část lidí musí naučit. :(

Tady je zajímavý rozhovor s Pavlem Liškou (Show Jana Krause), kde mluví o svých problémech na jevišti. A to má "jen" vadu řeči - jinak mluví normálně česky.

haniz12

jeden muj kamarat je teš herec a on šel na casting a bilo to

,,biloto nebilo to,,...Dělá si tu z nás zřejmě nějaký unuděný puberťáček srandu a jestli to,být hercem myslí vážně,tak nás,,potěš pánbůh,,!

"...on šel na casting a bilo to"

Fajn, když víš, že je to tak jednoduché, tak proč se nás ptáš? Jdi prostě na casting a bude to. No né? *haha*

doplněno 19.08.14 16:06:

Jo, a až si budeš příště dělat srandu, tak to s těmi chybami nepřeháněj. Ono to pak nevypadá věrohodně. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]