Nejste přihlášen/a.
Mně osobně je deskriptivní geometrie zhola k ničemu, holt jsem jinak zaměřená. Ale přítel - strojař - by bez ní nedal ani ránu. Programy jsou fajn věc, ale nejprve je třeba pochopit a naučit se poradit si sám, programy jsou pak na ulehčení práce, když budete řešit závažnější konstrukční problémy. Je to jako se vším - proč se učit psací písmenka, když máme klávesnice? Proč pravopis, když máme kontroly na překlepy? Proč se učit vlajky zemí a hlavní města, když máme atlasy a google? Jsou prostě základy, které je třeba pochopit a zkusit si je na vlastní kůži. Při rýsování se navíc člověk procvičuje v představivosti, plánování, trpělivosti. Hodit čísla do programu umí každý, ale když vidím rysy od přítele, je to pro mě jako umělecké dílo.
Řekl bych, že je to zajímavý dotaz a také, že jste chytrý člověk. Proto si myslí, že když o tom popřemýšlíte zjistíte odpověď sám. Možná to i tak nějak víte, ale chtěl jste zde trochu prostě pokecat, že Převeďte si to třeba do jiné oblasti, nějaké zjednodušené. Jako bych se zeptal, k čemu se mám učit sčítat, odčítat, násobilku, dělit atd, když můžu vzít do ruky kalkulačku, no není to ztráta času?
Ale mohou být i složitější přirovnání. Např. v dnešní době bere člověk na počítači grafické rozhraní programů jako samozřejmost, ale v dobách DOSu kdy se zadávalo do příkazové řádky, musel člověk přeci jen něco znát, alespoň trochu. A pak když dnes nastane nějaký problém s PC tak ten člověk který tím prošel od pravěku si asi nějak poradí, ale ten který ví jen jak pustit media a vlézt na Facebook bude patřně ztracený. Prostě když chci ovládat nějaké odvětví lidské činnosti, čím víc o tom vím, tím lépe, tím jsou mé znalosti a dovednosti kvalitnější a pevnější.
Nezbývá mi nic jiného než souhlasit s předcházejícími odpovědi. Program musí někdo udělat kdo danému problému rozumé a úspěšně ho mohou používat jen lidé, kteří problematice rozumí. Z mé praxe elektroprojentů je vidět, že projektanti velice rádi používají ctrl+c a ctrl+v. Pak jen opravujete chyby, aby to celé funfovalo. Je to krásné, když vám jde 230V AC na ovládací relé 24V DC. Budete pak hvězdou, když rozumíte základům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.