Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opak slova AUTO

Od: vendis75* odpovědí: 15 změna:

Přijde někdo na opačné slovo slova auto.Dcera ve 3.třídě si neví rady a já taky ne.Podle mne žádné není,ale kdyby náhodou.Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

nemá opak viz osu.cz/... odstavec

5.4 Antonyma

sice mě také jako někoho napadlo MAN (manuální), to ovšem asi nelze považovat za české a ani za něco co by vědělo dítě ve třetí třídě si tak myslím

mamcazmoravy*
hodnocení

2x

Já myslím, že to bude chyták. Že i děti ve třetí třídě mají přijít na to, že všechno nemusí mít řešení a ne každé slovo musí mít protiklad.

jabraka*
hodnocení

0x

Strejda google neporadí.Takže můžeme uvažovat filozoficky.Co když jde o latinský výraz pro samo?

JABRAKA

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Jediné co mě napadlo: AUTO / Automatic / automatický - MAN / Manual / manuální. Ale to ve třetí třídě asi neprojde... :)

tesyk*
24.09.09 19:42
hodnocení

0x

otua

majordomus*

Myslím, že toto není hledaný výraz*frajer*

Auto, jakožto dopravní prostředek nemá protiklad, toť vše...

tesyk*

Já si to myslím taky, ale na druhou stranu je to tak to jedinné, co by, podle mě, mohla učitelka chtít po dětech.

cestinar
hodnocení

0x

Auto jako zkracenina slova automobil samozrejme zadne opozitum nema ostatne jako zadne podstatne jmeno. Auto- jako predpona neni samostatne slovo.

dracek*
hodnocení

0x

Ale auto je též dopravní prostředek opak Auta by mohla být i chůze

asteryx

A opakem lodě bude plavání a opakem letadla létání ne? *haha* Podstatná jména nemají opozita.

dracek*

možná ano možná ne *zed*

cestinar

Ne mily dracku, tady neni zadne "mozna", proste nemaji. Ber to jako fakt. ;)

dracek*

ok nepřu se jenom nejsem sám koho to napadlo ,že nemusí jít o podstatná jména ,nechám se překvapit jak to dopadne :)

hodnocení

0x

A mohli bychom se dovědět, co řekla paní učitelka, tedy jaká je správná odpověď? Dost mě to zaujalo, co už po těch dětech chtějí.

vendis75*
hodnocení

Pro slovo auto opravdu žádný opak neexistuje,byl to chyták,ale většina dětí to zvládla.Děkuji všem za odpovědi.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]