Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové studium

Od: svetlola odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,mám ukončený 1 rok a půl studia na Zdravotnické škole sociální maturitní obor,mela jsem studium odloženo na dva roky,přihlásila jsem se před půl rokem,ale jelikož jsem v zahraničí,nemohla jsem dojíždět a tak jsem podepsala vyhovění žádosti o zanechání studia.Ze zákona jsem si přečetla,že pokud neuplyne 10 let od posledního ukončení,můžu požádat střední školu,co umožňuje dálkové studium o přijetí na ten samý obor,pokud půjde o jinou školu,paní ředitelka mi může umožnit rozdílové zkoušky a pokud je vykonám,budu přijata k dalšímu studiu.Zajímá mě proč mě paní ředitelka na mé škole o tom neinformovala a rovnou mi dala podepsat žádost o zanechání studia.Dá se tedy očekávat,že na mé původní škole těch 10 let neplatí?Tam bych samozejmě rozdílové zkoušky dělat nemusela.Co si o tom myslíte?Moc děkuji za vaše názory,já samozřejmě paní ředitelce napíšu a zeptám se,ale už je konec roku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předchozí studium lze uznat 10let od ukončení školy (nezáleží zda se jedná o denní či dálkové studium střední školy, vždy je těch 10 let).

Uznání předchozího studia je vždy na řediteli školy. V případě nástupu na stejný obor by neměl být problém s uznáním vašeho předchozího studia.

V případě stejného oboru se rozdílové zkoušky nedělají.

V případě pokud budete chtít nastoupit na jiný obor, budete dělat rozdílové zkoušky z předmětů, které jste na původním neměla.

K přerušení studia by měly být zdravotní důvody. Nejsem si jistá, že váš pobyt v zahraničí je důvod k přerušení. Spíš záleží na řediteli, jak rozhodne.

doplněno 29.06.14 10:22:

Ten 1 rok studia by neměl být problém uznat. Všude by vám rok měli uznat. Spíš je někdy problém pokud se jedná o uznávání více ročníků.

iz*
hodnocení

0x

Ředitelka školy nebyla povinna Vás o něčem informovat (odkud by také měla vědět, že neznáte školský zákon?). Dlouhodobý pobyt v zahraničí neznamená, že by Vám škola měla automaticky umožnit dálkové studium.

Dálkové studium může probíhat v několika formách. Pokud je nutné každý týden absolvovat konzultace a zkoušení (což bývá na SŠ poměrně časté), nemusí pro Vás být tato forma vhodná.

Pokuste se zjistit si veškeré možné informace a podle toho se rozhodnout, co dále.

------- Máte-li možnost dvakrát ročně navštívit ČR, mohl by Vám vyhovovat individuální studijní plán, o který je nutné písemně požádat ředitele školy. V případě schválení byste studovala sama a jednou za půl roku se nechala přezkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]