Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky, chtěla bych vás poprosit o nějaké tipy ohledně seminární práce. Profesor mi napsal, že ji můžu odevzdat později pouze v případě, že bude jedinečná/unikátní. Nemáte nějaké nápady, co byc tam třeba mohla napsat? Je to práce k druhému dílo autobiografie: Heinrich Stillings Jünglingsjahre
Předem děkuji za rady.
Já bych věděla, ale nebude se Vám to líbit: Vypněte internet a napište práci kompletně sama. Jedině tak bude naprosto unikátní.
Dovolila bych si nesouhlasit. Pouze vědecké kapacity jsou schopny bez studia dalších (sekundárních) zdrojů napsat kvalitní a unikátní práci. Internet, jako takový, sice není úplně nejlepší pomocný zdroj, ale i tak je užitečný. Navíc kvalita má vždy přednost před (úplnou) originalitou.
Tazatelka chce napsat jedinečnou/unikátní práci. V tom jí internet ani zdejší rady moc nepomohou. Podle mne by se tazatelka neměla nechat ovlivňovat.
doplněno 25.06.14 14:57:Tak jasně, že musí studovat, ale já bych dala přednost knihovnám ... Určitě bych se neptala na cizí nápady - nešlo by o originální práci. Vyhnula bych se všem "Seminárkám" apod. (Věřte mi, že vím, o čem píšu. Výsledné práce často koriguji ...)
Záleží na tom, zda má být jedinečné kvalitou, či spíš originalitou. Řekla bych, že raději tím prvním. Nám učitelé na VŠ vyloženě přikazovali studovat sekundární zdroje; bez uvedení použité sekundární literatury nebyla práce přijata. Samozřejmě, my zde tazatelce nemůžeme dát příliš konkrétní rady (co a jak má do práce napsat).
Z jeho odpovědi bych řekl, že ji nemůžete odevzdat
Protože ji smíte odevzdat pouze jako unikátní a to vy nejste schopen sám posoudit a on to posoudí až pak aniž by věděl, že unikátní je, tedy by ji neměl ani přijmout. Ale to je takový slovní fotbálek, protože Vám toto nemůže profesor sdělovat.
Mimojiné... na řádný termín už je pozdě, ne?
Neznáme nároky vašeho vyučujícího. Ale obecně: dobrá práce musí mít hlavu a patu - logické uspořádání, nějaké vlastní myšlenky a musí být jazykově na výši. Spíše než o unikátnost se snažte, abyste ji napsala kvalitně, a doufejte, že bude přijata (unikátnost je dost nejasný a ošidný pojem).
Jednou jsem na VŠ byla v podobné situaci. Vyučující se nejprve tvářila zcela nepřístupně, potom mi dala možnost napsat "unikátní práci" (nazvala to jiným slovem). Odevzdala jsem obyčejnou, dobrou práci, ze které byla tak nadšená, že o ní ještě půl roku mluvila. Potom se má člověk vyznat v učitelích.
Takže se snažte a nepropadejte případné panice!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.