Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Biofyzika KS

Od: snadstudentka odpovědí: 7 změna:

Ahoj zvažuju studium biofyziky v kombinované formě - jestli jsem si to správně našla tak ji lze studovat na Masarykově univerzitě. Ale dost lidí mě odrazuje že je to hodně těžký obor. Chtěla jsem ho zkusit už po střední, ale moc jsem se na to necítila, ale pořád mě láká, fyzika mě vždycky moc bavila...no ale už jsem chvíli ze školy. Máte s tímto oborem někdo zkušenosti? A jak moc je náročné studovat při zaměstnání?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajakr*
hodnocení

0x

Ahoj, s oborem zkušenosti nemám. Myslím si ale, proč to nezkusit, když je to Váš sen. Až budete jednoho krásného dne v důchodě (jestli v té době něco takového bude ;) ), řeknete si: Já blbka, proč jsem to nezkusila?" Naopak, když to zkusíte a vyhodí Vás, nemáte čeho litovat - je tu ale i pravděpodobnost, že dokončíte.

Studovala jsem dálkově "jen" ekonomiku a to poslední dva roky. Když jsem viděla moje kámošky z bakaláře jak se celé dny flákají a já se nezastavím, bylo mi to líto. Na druhou stranu, co se týče zaměstnání po více než dvou letech po státnicích jsem na tom stokrát lépe - ony jsou asistentky a já managerka.

Připravte se, že nebudete mít několik let dovolenou, skoro žádný volný čas, na druhou stranu říkám: ZKUSTE TO, aby Vám to jednou nebylo líto, nechat studia můžete vždycky!

Přeji hodně štěstí. J.

pecka*
hodnocení

0x

Ahoj, já studuji biofyziku na MU třetím rokem a je to celkem síla...maturovala jsem z fyziky za 1, vysokoškolská fyzika mi dělá problémy, ale zatím to nějak zvládám..podle názvu oboru to sice nejde poznat, ale máme hodně chemie, dokonce víc než té fyziky a biologie je taky minimum, na začátku je taky dost matematiky, hlavně derivace a integrály, jeden kluk od nás odešel dělat medinu, že je biofyzika na něj moc náročná...ale za pokus nic nedáš, třeba to vyjde:) tak přeju hodně štěstí, je ho potřeba:)

snadstudentka
hodnocení

Jé a prosimtě jak je to s přijímačkama? Taky se tam dělají TSP? A jestli ano jaký stačí percentil? Jinak na studijní plán jsem se dívala a myslím že mě to bude bavit.

novka

Dělá se jen TSP a percentil je celkem nízký - vpodstatě když to vyloženě nezkoníš, tak není problém. Zas až tolik lidí se nehlásí. Jinak požadovaný percentil je u kombinované formy nižší než u prezenční.

asa*

Taktéž uvažuji, že se přihlásím na biofyziku či geologii. Mohl byste doplnit odkazy na sylabusy oboru? Co Vám přišlo těžké? Kolik a jaké směry se upřednostňují ve fyzice a chemii atp. Jaké přednosti dáváte oboru a co od něj v budoucnu očekáváte? A hl jaké předměty považujete za nejtěžší, děkuji.

novka

Tak asi nejtěžší je speciálně pro mě asi organická chemie. Obecně matematika u ne čistě matematických oborů je celkem o.k. v závislosti na středoškolských znalostech - tzn. kdo umí funkce, derivovat, integrovat a trochu věcí okolo bude celkem bez problémů. Jinak syllaby jsou na stánkách www.sci.muni.cz pod záložkou studium a dále studijní katalogy. Jsou tam vypsány předměty včetně oborů, u těch je volnost výběru, jen je důležité si uvědomit návaznost - ne všechny obory mají přímou návaznost z bakalářského do magisterského (tzv. profesně orientované). V zásadě to až takový problém není, ale může být povinnost vykonat znovu příjímačky což se u navazujícího nemusí.

asa*

Děkuji za odpověď. Chemii jsem vystudoval a matematika je mým koníčkem. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]