Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se sešity na střední?

Od: mandy* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

jak je to se sešity na střední? Dostáváte předepsaných seznam sešitů, podle kterého si musíte sešity přesně koupit, nebo je to učitelům jedno, jaký máte, hlavně že si někam píšete?

Předem díky. :)

Mandy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

No rekl bych ze jedno to nebude.

Tezko se bude kreslit technicke kresleni na linkovany sesit a naopak psat literaturu na sesit cisty A4. Jsou tedy vyuky kdy je dano jaky sesit si ma student poridit a pak vyuky kde je to opravdu jedno, a ridit se muzes bud doporucenim ucitele, nebo svym vlastnim.

myse*
hodnocení

1x

současné zkušenosti (děti)

syn SŠ - sešit jakýkoli pouze dle požadavku učitele - např. na matiku A4 nelinkovaný, na AJ A5 linkovaný... Na naučné předměty sešity nepoužíval, vedl si zápisky na notebooku, vytiskl, založil. Učitelé neměli problém...

dcera - gympl - sešity pouze na ČJ, AJ a M (vyžadováno) a na zbytek si nosila kroužkový blok s předvyraženými dírkami a doma si zápisy dávala do "šanonu" s rozdělením na předměty (dcera je dost pečlivá)

Obvykle to učitelé moc neřeší, jaké a jeslti vůbec máte sešity - když se máte z čeho učit...

punker*
hodnocení

0x

Hodně záleží na škole,učitelích...na každý škole to je jinak :)

hodnocení

0x

Studovala jsem na střední za totality, 1974 - 1978, a přestože nám zakazovali džíny a přikazovali tesilky, sešity jsme si koupili jaké jsme chtěli.

ald
hodnocení

0x

Nám jenom doporučili sesity ( na fyziku a matiku čtverečkovany,..) ale vetsinu jsem si koupila podle toho jak mi to vyhovovalo.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Jak kde, jak u koho. Učitel spíše doporučuje. Ovšem pak jsou k vidění taková zvěrstva jako linky do matiky, kde přes to někdo rýsuje (fuj!). Nebo bezlinek na vyloženě psací předmět (literatura) a ještě má problém držet řádek.

mon*
hodnocení

0x

U nás na gymplu je to většině učitelům jedno, třeba vyšší ročníky si žádné sešity nevedou(skoro :D) a já končím prvák, ale při hodině češtiny si sešit nepíšu..

zvidavajanca*

To se máš čím chlubit. ;) Možná to zní machrovsky, ale možná ti časem dojde, že to bylo chyba.

Ale zálží zda máš jiné dostačující materiály k přípravě

hodnocení

0x

Na SŠ nám vhodné sešity doporučili, ale striktně je nevyžadovali. Pokud měl žák sešit jiný, nic se nedělo.

Jinak ale byli při studiu i takoví "frajeři", že aby neměli příliš sešitů, psali do jednoho z jedné strany třeba fyziku a z druhé němčinu. To byl tedy guláš. *ee* Jaga.

hodnocení

0x

Zdravím, když jsem v 15ti nastupovala do školy, tak jsme dostali jen doporučené sešity, a učitelům bylo fuk, jaké jsou, ale dala jsem vesměs na jejich rady, a vplatilo se-kvůli rýsování, technickým nákresům, vzorcům atd.Jinak učitelé "psacích" předmetů upřednostnovali linkované před neliknovanými. K maturitě ani k Bc. jsem už sešity neměla, vše v notebooku, popř. vytištěné:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]