Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký máte názor na studium gymnázia?

Od: myse* odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem,

mám otázku - je nás tu spousta, tak se třeba něčeho dopátráme...

Syn vychází z devítky, musím najít nějaký "ústav" kam ho upíchnout - učí se dobře, zatím má svoji představu, tak mu ji nechci brát. Jako první si vybral Střední policejní školu v Holešově - nestudoval tam z vás někdo? nebo známý,příbuzný apod - nemáte zkušenost? Tam každopádně jedna přihláška půjde.*nevi*

Jako další 2 možnosti zvolil gymnázium - co myslíte - je to dobrá volba? Co když do 18 let ještě zvlčí a na vysokou chtít pak nebude? uživí se jenom s maturitou? a jako co?

Jaký máte názor na studium gymnázia?

Díky moc za vaše názory, ale obávám se, že syn má jasno... Je to jen pro moje uklidnění...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

4x

Dobrý den, gymnázium poskytuje více či méně kvalitní VŠEOBECNÉ vzdělání. Je výhodné zéjmena pro ty, kdož chtějí na nějakou VŠ. Ale jít do reálného života jen s gymnáziem - to se o vás zaměstnavatelé rozhodně nepřetrhnou. Jednoznačně DOPORUČUJI střední průmyslovou školu s maturitou. Čirou náhodou jsem policajt a vím, že střední škola v Holešově sice střední vzdělání dá, ale jedná se POUZE o rezortní vzdělání. Ale záleží na klukovi, tak ať si dobře vybere :)

myse*
hodnocení

Průmyslovka u nás nepřipadá v úvahu -absolutně k tomu nemá vztah... Mi by se líbila Střední škola logistických služeb - ale jemu zase ne... Není to jednoduché...

toni*
hodnocení

3x

Zdravím myse! Dnes každý policista musí mít středoškolské vzdělání (včetně tzv, pochůzkářů). Pokud syn si představuje, že bude vyšetřovatel, tak bude muset na vysokou policejní, která se přibližuje právnické fakultě, ale mimo policii s tím moc divů nenadělá. Můj kolega s touto školou odešel od policie a má velké problémy, aby ho advokátní komora přijala do svých řad. Poraďte synovi ať si udělá práva a pak jde k policii - bude tam mít široké pole působnosti. Ale my jsme si od rodičů taky nenechali poradit, že?

myse*
hodnocení

No co naděláš, když to chce... Má jasnou představu, že udělá střední v Holešově, pak vysokou v Praze... Přece mu nebudu bránit?

Každopádně si ji napíše jako jednu ze tří... Ty druhé dvě asi gympl - má docela talent na jazyky, tak chci aby dělal kromě angličtiny ještě francouzštinu (už s ní dobrovolně začal na základce).

Máte všichni pravdu, po gymplu může jít když ne na vysokou, tak na vyšší... Doufám, že nezmagoří a nevykašle se na to... Zatím to nevypadá, má jasno...

Každopádně díky

K.

lidka*

To je dobře, že mu věříš a nevymlouváš mu jeho představu. Je to rozumný kluk. A že některé děcko občas zmagoří, to je fakt. Ale tím se člověk nemůže trápit předem. Ale i ten úlet se dá později řešit. Já jsem včera zajásala, když vnučka (odešla ze třeťáku stavebky) skoro v pětadvaceti udělala maturitu a se dvěma děckama. *tanec*

To je báječné, zaslouží to velké uznání.

hodnocení

3x

Já bych byla pro gymnázium - pokud zvládne vyšší nároky než jsou na ostatních středních školách. I kdyby nešel pak na vysokou, může se rozhodnout pro nějakou odbornost a udělat si ji na VOŠ. A DiS. je lepší než nic. Případně zkusit aspoň tříletého Bc.

Po gymplu je v každém případě vhodné počítat s nějakou formou navazujícího studia. Kamarád skončil po gymplu a měl problémy sehnat slušnou práci, protože neměl žádnou praxi a žádnou kvalifikaci ze školy. To se pak budoucí zaměstnavatel dost těžko přesvědčuje. A to bylo před 15 lety, dnes při ekonomické recesi je s těmito předpoklady situace na trhu práce ještě horší.

lidka*
hodnocení

2x

Ahoj myse! Vnučka letos ukončila gymnázium a bude to zkoušet na VŠ. Myslím si, že důležitá je maturita. V době do maturity si třeba ještě ujasní, co vlastně chce v životě dělat. A i kdyby to nebyla VŠ, může si udělat nějakou odbornou nástavbu. Takže bych ani gymnázium nezatracovala. Rozumný zaměstnavatel si ho případně vybere podle toho, jak se uvede na pohovoru a třeba ve zkušební době. Nebude koukat na známky na vysvědčení a myslím, že ani jakou školu absolvoval. Pokud to nebude vyloženě odborné zaměření (např. chemie apod.). A je fakt důležité, že syn má už nyní jasno, co chce v životě dělat.

hodnocení

2x

Bude škola v Holešově dobrý základ pro vysokou školu? Nejsem si jistá! Vůbec! *hi* V životě jsem udělala ledacos dobře, ledacos špatně, nebo úplně blbě. Ale nelituji ničeho. Jenom jednoho a to že jsem se víc a déle neučila. Že jsem měla více času a úsilí věnovat přípravě na povolání. *zed* Že jsem se spokojila jen s maturitou, že jsem nechtěla víc. A to by gymnázium mělo umožnit. Dozrát, dospět, ujasnit si, vzdělat se, otevřít obzor. A když už nic jiného, být déle mezi chytrýma lidma, kteří by mě strkali výš. *palec*

myse*
hodnocení

Ale to já taky. A většina dospělých bude souhlasit taky...

Máte pocit, že gymnázium je záruka chytrých lidí, kteří ho budou posouvat výš? no tak to já tedy nemám... Znám spoustu lidí, kteří chodili na gymnázium a nebyly o nic lepší a uvědomělejší (co se týče vzdělání pochopitelně) než jiné střední školy (učňáky nepočítám).

Jeslti bude škola v Holešově dobrý základ? no to nevím, určitě z gymplu by se mu šlo lehčeji a líp, ale když si to vybral a za svým názorem si stojí - tak dávám přednost tomu, aby studoval to co ho baví a ne to co chtějí rodiče.

Jinak už jsme celkem rozhodnutí - tak na 90%, uvidíme jak to dopadne...

dusatka*

Pokud má svou představu a je reálná, a to jak píšete, tak tomu odpovídá, pak si myslím, že není dobré ho směrovat někam jinam. Spousta lidí v tomhle věku tu představu nemá, a to je pak potíž. Když ví, co chce, je to super. Můj syn chtěl jít ze základky na průmyslovku, že pak půjde na vysokou, tak jsem ho nechala jít na průmyslovku a po ní šel na vysokou, měl svou představu a šel si za svým a jde si za svým a já jsem ráda, že si vše řídí sám, i když bych ho bývala asi raději viděla na prestižním gymnáziu ;) Tak z toho, co píšete, usuzuju, že Váš syn taky ví, co chce, a že na něj můžete být hrdí. Takže naprosto souhlasím s Vaší větou tak dávám přednost tomu, aby studoval to co ho baví a ne to co chtějí rodiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]