Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechatronika/ biochemie

Od: bobek* odpovědí: 2 změna:
Zdaris,ted pujdu do maturitniho rocniku a nemuzu se rozhodnout mezi dvema obory na VS. Mezi mechatronikou na strojarne VUT a biochemii ci necim podobnym na MuNi. Odjakziva, kdyz jsem se tomu v mladi/detstvi venovala, mi sla matematika a fyzika, vzdy jsem vsechno chapala tak nejak sama od sebe a zkousela jsem i olympiady apod. A taky je pravda ze ta mechatronika me laka vic, ale desne se bojim narocnosti. Nemam paru o programovani, elektru a dalsich vecech, ktere jsou toho soucasti a bojim se ze to nezvladnu. Na druhou stranu chemie mi celou stredni nic nerikala a ted me najednou hodne zaujala, a celkem me laka. Take by me zajimalo, ktery obor je z hlediska budoucnosti perspektivnejsi a jestli se mam hecnout a tu mechatroniku zkusit. Jinak s ucenim nemam problem, cely gympl vyznamenani. Diky za kazdou radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Mechatronika má veliký potenciál v budoucnosti. Akorát bych to viděla více jako klučičí obor. Na druhou stranu VUT v Brně je špičková škola, ale počítej s tím, že velmi náročná. Biochemie je taky těžký obor. Jde-li ti fyzika a matika, tak by ses té mechatroniky snad ani bát nemusela. A ještě jedna na věc, to, že máš na gymnáziu pořád vyznamenání, nic nevypovídá o tom, že bys lehce proplouvala i vysokou školou. Nechci ti brát iluze, ale VUT je hodně náročná škola. Být tebou, dám si přihlášky na oba obory, stejně ty přijímací zkoušky budou hodně náročné, a pak uvidíš podle toho, kde tě vezmou. Na rozhodování budeš mít pak ještě čas.

bobek*
hodnocení

No jeste jsem zapomnela zminit, ze to ze me prijmou na mechatroniku mam 100&tni diky prumeru znamek. Na tu biochemii bych musela delat TSP. Tak nevim jestli si podat jen jednu jistou prihlasku, nebo zkusit i tu druhou a pak se teprve rozhodovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]