Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mam naucit plynule anglicky?

Od: marmeladka odpovědí: 9 změna:
Ahoj ucim se 7 let anglicky, ale pride mi jako ze nic neumim. Kdyz na me nekdo mluvi nebo mi polozi otazku tak rozumim jednomu slovu. Kdyz mam odpovedet tak nekdy nevim cas jaky mam pouzit. Prekladat mi moc taky nejde vetsinou vim jen par slovicek z nejakyho clanku. Jak se tu aj mam doucit abych toto vse zvladala?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

losfuncha*
hodnocení

1x

Tři rady, na kterých jedu já a funguje to - filmy sledovat v originálu s dobrými titulky, oblíbené filmy třeba pořád dokola - za nějaký čas už nejsou titulky ani potřeba a pochytí se spousty slovíček i zformování vět, dále překládat si písničky a hlavně se vždy snažit rozumět slovům při poslechu a třetí rada - našla jsem si na FB dobrovolníka z Británie (prostě jsem projížděla lidi, co jsou původem z Británie, žijí tam a jsou mi sympatičtí a poslala jsem jim zprávu, zda by nebyli ochotni se virtuálně zkamarádit a pomoci mi s jazykem, až se jeden sympatický muž ozval, že ano, že se rád dozví něco o ČR a životě zde), nejprve jsme se bavili pouze po zprávách, abychom se trochu poznali a opadla nervozita a od té doby jedeme pravidelně po Skypu videohovory - většinou se nejprve jen tak pozdravíme co nového a potom se bavíme na zvolené téma (třeba zájmy, rodina, historie, práce škola)... Posléze mi vysvětlí, v čem dělám chyby apod. a domluvíme téma na příště, kdy si musím zase nachystat slovíčka atd. Ze začátku jsem nebyla schopna stvořit větu :-D Teď už je to opravdu super :) Jen to chce trochu štěstí, aby člověk na někoho takového narazil (trvalo to, obeslala jsem asi 35 lidí... ) A hlavně ať to není nikdo z Ameriky, protože americká angličtina je hodně odlišná...

hodnocení

0x

Muzu Vam doporucit tyto veci:

Zacnete cit knihy co Vas bavi v anglictine. Slovicka, ktera neznate si vyhledavejte. Nevim jak dobre na tom jste. Muzete zacit s edici pinguin, tak maji ruzne urovne.

Divejte se na filmy v originale, tam jde hercum dobre rozumet. Potom muzete sledovat kanaly jako CNN a podobne.

Nejlepsi je odjet do anglicky mluvici zemne, najit si tam praci pri skole anj. Tam se rozmluvite na 100%. Jen nedoporucuji veskery vplny cas travit s cechy :)

iz*

Dakon radí výborně, já bych jen vynechala vyhledávání slovíček. Čtěte pokud možno bez vyhledávání, většina slovíček vyplyne ze souvislosti. Pokud některé ne, najděte si je třeba až večer nebo další den před pokračováním v četbě.

Jinak se zaseknete na vyhledávání a nikam nepokročíte. Tuhle radu mi kdysi dala moje profesorka němčiny a musím říct, že se mi osvědčila.

K rozšíření slovní zásoby se mi osvědčily křížovky v německých časopisech (ne ty české doplňovačky).

lk

když jsem začala číst anglicky, vyhledávala jsem slovíčka, a nechala jsem toho asi po dvou stránkách , hrozně to zdržuje :)

zpočátku jsem si radši opatřila knihu i v češtině, měla ji otevřenou vedle, a případně do ní nakoukla, pokud jsem nepochopila ze souvislosti.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe odjet, kde se anglicky mluví a zapomenout na češtinu, nepřekládat, myslet v agličtině..

bgmaniac*

Ano, naučit se anglicky myslet.. číst, poslouchat anglicky mluvené filmy, písničky, dostat do krve logiku toho jazyka a samozřejmě slovní zásobu, to je něco, co za Vás nikdo neudělá.. je to asi hodně o tom, jak Vám ten jazyk sedne, některý se nenaučíte přes veškerou snahu dobře nikdy, některý jde sám od sebe. Já se učil němčinu o dva roky déle než angličtinu a nedal bych dohromady jedinou větu.. angličtina šla sama aniž bych se jí musel nějak věnovat, prostě to šlo samo.

lmgify
hodnocení

0x

Sleduj svuj oblibeny americky/britsky serial v originale porad dokola, az tomu zacnes rozumet. Vzdy dil po dilu (tedy ne napr. vsech 150 dilu najednou a pak znova od zacatku, ale jednu epizodu porad dokola). Tak se naucis poslech, zacnes si vsimat, jake vyrazy a casy pouzivaji, atd.

Naucit se mluvit uz pak bude mnohem jednodussi.

kangaroo*
hodnocení

0x

Youtube videa jsou taky dobrý zdroj procvičování. Už asi 2 roky si pravidelně pouštím různá videa a pokrok je znát v rychlosti tlumočení a slovní zásobě. Lepší než šprtat stereotypní knížky angličtiny co mám od dětí ze školy :)

fiik*
hodnocení

0x

Mluvit, mluvit, mluvit, mluvit a mluvit nejlepší je najít si někoho třeba kdo by si svámi psal anglicky nejlépe co neumí česky. Hlavně nezoufejte ono ti časem přijde. Čťete knížky v angličtě - dají se koupit takové co mají stránku anglicky a pak stránku kde je to přeložené česky. S časama se moc netrapte když přijde na nejhorší a budete se domlouvat tak je to jedno ono se dorozumíte i bez toho. Až budete mít slovní zásobu že plnohodnotně přeložíte větu/otázku a poznáte v jakém je čase tak teprve potom se začněte zabívat jaký a kde použít čas. Doporučil bych vám se učit Americkou ajinu protože je používána ve filmech dost se s ní mluví oproti Britské.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]