Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam věty throw me a line

Od: kilob odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co znamená věta throw me a line? Zkoušel jsem jí "vygooglit" a našel jsem že to v podstatě znamená někomu pomoci, je to správně?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Throw me a line bych pochopil jako "nahoď", tedy např. herec v divadle zapomene text a očekává nápovědu :)

Ano, znamená to tedy něco ve smyslu poraď mi, pomož mi... :)

ipeli*
hodnocení

2x

U nás se říkalo hodit lano - laso a znamenalo to pomoci někomu.

dzordz*
hodnocení

2x

Ano, znamená to někomu pomoci.

Původ bych hledal spíš u házení lodního lana.. nebo jiných.. rozličných.. provazů na lodích.

doplněno 11.06.14 09:05:

Však jen říkám, že specificky na lodích nejsou rope, cord ani nic podobného, ale line. A házet se jimi dá.

miquelito
to je hovorovy vyraz, mas mu proste nieco napisat, resp. sa mas ozvat.
ziadne lano ani nic podobne ;)
miquelito
pardon, kecam. throw me a line fakt znamena ziadost o pomoc. je ale mozne ze si to pisatel poplietol tak ako ja a skutocne mal na mysli prosbu o odpoved - v tej suvislosti sa totiz pouzivaju vyrazy ako drop me a line a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]