Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat druhy vedlejších vět

Od: nejaka odpovědí: 5 změna:

Potřebovala bych pomoct. Zitra píšeme závěrečný test a ja jsem uz po pravdu bezradná. Vím jak se na co ptáme ( např. Na podmětnou - kdo,co? Jaká věc? ), ale vůbec nevím jak to mám použit. Děkuju za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Přečti si nejprve větu hlavní a na ni navazující větu vedlejší, ať víš, co sděluješ. A potom jenom tu hlavní a zkusit navázat otázku, na kterou Vv obsahuje odpověď - chce to trochu cviku a většinou to pak už samo naskočí. ;)

Důležité je znát možnosti - tedy že může být podmětná, přísudková, doplňková, p. určení (těch je, pravda, hodně), přívlastková, předmětná. No a přínejhorším použít vylučovací metodu. ;)

hodnocení

2x

K otázkám se nauč i spojovací výrazy a pak už je to jen o tréninku. pravopisne.cz/... U kterých vět nevíš, tak se tu zeptej.

Jak poznat druhy vedlejších vět

nejaka
hodnocení

Moc děkuju. A to neni 1 veta co bych nechápala, spise jsem nepochopila cele to učivo

hodnocení

0x

Umíš poznávat ve větě větné členy? Pokud ano, nebude pro tebe složité ani toto. Ta vedlejší věta je vlastně jen velmi rozvitý větný člen. Zbytečně se nedívej na spojovací výrazy (to někdy žáky mate), spíš se zamysli nad obsahem dané vedlejší věty.

nejaka
hodnocení

Větné členy mi celkem jdou. Moc Vám všem děkuju za pomoct, snad to zitra zvládnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma druhy vedlejších vět

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]