Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc s otázkou : Proč se nám při silném bočním větru špatně dýchá? (Fyzikalne vysvetlit) Dekuji
No já si toho ještě nevšimnul, ale může to být způsobeno tím, že když vzduch obtéká hlavu (těleso) ze strany, tak v místě úst má rychlejší proudění a dochází tam ke snížení tlaku podobně jako na horní obtokové straně křídla.
doplněno 06.06.14 06:41:Jinak pokud bys chtěl jít do hloubky, tady máš elaborát o obtékání těles
Podle mě neexistuje fyzikální důvod, proč by se mělo při bočním větru špatně dýchat. Něco sice naznačil @ernie , ale vzhledem k běžným rychlostem větru, obvyklému tvaru hlavy a velikosti a rozmístění dýchacích otvorů ten vliv je podle mě zanedbatelný (v porovnání s šikmým nebo protivětrem).
Dobrý den, tak, já jsem tento jev u sebe pozoroval opakovaně, ale přesné fyzikální vysvětlení jsem neřešil. Já tomu říkám, že "vítr odfoukne kyslík" . Možná bych to přirovnal k jevu u fixírky - patrně to bude o tom tlaku nebo vztlaku či podtlaku. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.