Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor. Byla jsem přijata na střední školu, ale do druhého ročníku. Jednu maturitu už mám a do školy se vracím po roce v práci. Svou budoucí třídní učitelku neznám a tak si myslím, jestli by nebylo vhodné za ní zajít a zjistit si nějaké informace - například jak dohnat ten první ročník, nevím, jestli by mi byl někdo z té třídy ochotný půjčit přes prázdniny sešity, když mě neznají. Otázkou také je, jestli mám už řešit i povinnou četbu a zeptat se i na druhý cizí jazyk - abych se na něj mohla připravit. Myslíte, že je na místě, abych si za tou třídní učitelkou došla už teď, abychom se prvně neviděly až 1. září? Děkuji za odpověď.
Otázka je, zda už na škole ví, kdo bude dělat třídní ve 2. ročníku. Učitelé se mohou měnit. Třídní většinou sice zůstává stejná, taky třeba může jít učit jinam...moje vlastní zkušenost ze SŠ byla, že učitelé se dost měnili.
Zeptat se můžete, na škole budou rádi, že projevujete zájem o studium. Za 1. ročník budete dělat rozdílové zkoušky ze všech předmětů, které jste na svém prvním oboru neměla. Rozdíl bývá v odborných předmětech, takže na podzim budete muset dodělat
Překvapuje mě, že jdete studovat na denní studium. Jako pracující byste měla lepší dálkové studium SŠ 4/5 let. Úplně nejrychlejší způsob pro získání druhé maturity je zkrácené studium SŠ denní formou 1-2 roky (pouze pro lidi, kteří již maturitu mají) --- u druhé maturity doděláváte pouze odborné předměty.
doplněno 05.06.14 17:40:Zkrácené studium /... -- Studium umožňuje absolventům s maturitní zkouškou získat ve zkrácené době maturitní zkoušku v jiném oboru vzdělání. Délka studia je 1 až 2 roky v denní formě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.