Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení studia na SŠ a přihláška jinam

Od: honza672 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Mám problémy ve škole. Nejde mě to a ani mě to nebaví. A teď když jsem se dozvěděl že se nedostanu do druháku tak jsem si vybral školu kam jít. A nevím jak to udělat. Podám přihlášku na novou školu a starou dochodím i když se nedostanu do druhého ročníku nebo musím nejdříve tu starou školu ukončit a pak teprve podat přihlášku? Děkuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Nejprve si podejte přihlášku, tím se ještě studentem jiné školy automaticky nestanete. Je červen, stihnete ještě někde přijímačky (2. kolo např.)? Nebo to pak zkusit domluvit jako přestup z jiné školy, to by vám mohli přijímačky odpustit nebo při splnění srovnávacích zkoušek povolit nástup do 2. ročníku... O tom ale rozhoduje ředitel nové školy.

hodnocení

0x

Při zdárném ukončení 1. ročníku (lze přestoupit do 2. ročníku na jinou školu ---podmínkyudělat rozdílové zkoušky z předmětů, které jsi na první škole neměl + o přijetí do 2. ročníku rozhoduje ředitel nové školy)

Pokud se budeš hlásit opět do 1. ročníku sš je nutné projít přijímacím řízením (někde přijímačky, někde bez přijímaček berou všechny). 1. kolo přijímaček již bylo, takže zbývají další kola a obory, kde mají málo uchazečů. Informuj se naobory o které bys měl zájem.

Pokud ti nebylo 18-let, je nutné vše vyřizovat s rodiči

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]