Lehce právnická otázka... Může škola například studentovi nakázat, aby si ostříhal své vlasy, pokud se zdají profesorům moc dlouhé? Jedná se lesnickou školu... Děkuji předem za pomoc a nešetřete paragrafy )
Přesně jak už psali předchozí, škola vydává školní řád a vnitřní řád školy, který je závazný jak pro žáky studenty, tak i pro zaměstnanace školy. Je dobré si ho přečíst. Paragraf na to přesně nejni, každá škola si ho dělá sama. Co se týče vzhledu žáka, myslím, že to tam takhle přesně s těma vlasama nebude, ale asi budou klást důraz na slušné neurážející oblečení a celkový vzhled.
Měli jsme stejný problém na začátku tohoto šk. roku v 5. třídě ZŠ. Ve školím řádu nic o délce není a tak jsem se ptala na ministerstvu školství. Doporučili mi, ať se - pokud nesouhlasím s návrhem třídní učitelky- obrátím na ředitelství školy. Doporučuji prohlédnout délku vlasů všech spolužáků a hlavně nestříhat!
bedna*
Jak je vidět tak tohle,zákaz dlouhých vlasů a červené trenýrky pro chlapce v tělocviku,se po listopadu 1989 ještě asi nezměnilo.I když o červených trenýrkách se zde nikdo mimo mne nezminoval.A také odvedenci po nástupu do základní vojenské služby,museli své hřívy zvesela odložit pomocí zručných kadeřnic k tomuto účelu přidělených.No vaše děti do armády nemusejí tak snad si asi tímto způsobem chtějí některé školy připomenout staré časy.
to záleží na úrovni školy a charisma jejích pedagogů jak dokážou usměrnit svoje studenty,ale direktiva je dneska už neplatná
honzek11*
Hele ja chodim do skoli a tak je mi tuto tema dost blizko ptate se jestli Může škola nařídit vzhled studentů? Ano nařídit to může ale kazdej se jim na to vikašle .Maj bejt rádi že jim tam někdo vubec chodi .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.