Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nemohu vypočítat několik příkladů (jde o příklady s neznámou v čitateli a moscninami)
Ve škole jsme počítali příklady se zlomky a vím, že se mají vynásobit nejmenším společným násobkem, ale i tak mi některé příklady nevychází. A tam kde jsou mocniny si nevím vůbec rady. Prosím, poradili by jste mi. Děkuju každému za jakoukoliv pomoc
Které příklady vám nevycházejí a proč? Nebudu počítat za vás všech devět příkladů. napište, se kterými potřebujete poradit, kde jste se zadrhl. K těm příkladům s mocninami poradím obecně" roznásobte si to a zjistíte, že tam vlastně mocniny nejsou, že se na levé a pravé strraně vyruší. Namátkou pětka: když roznásobíte levou stranu, dostanete 9*4*y*y + něco = 36y2 + něco, napravo po umocnění dostanete 36y2 + neco a těch 36y2 se navzájem zruší a jste tam, kde byste to měl umět.
děkuju, právě já počítala příklady z bělouna a tohle jsou ty, které mi nevychází. Můžu sem dát moje pokusy a vy byste mi poradil/a, kde dělám chybu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.