Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr -:D

Od: siska5* odpovědí: 13 změna:

ahojky muzuse jenom zeptat kdyz mam prumer 2,41 bude to stačit na 2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonymkas*
hodnocení

2x

Nevím, na jaké škole jsi, ale soudím, že budeš asi na ZŠ. Myslím, že si tě bude chtít učitel určitě přezkoušet a pokud uspěješ, měl by ti dvojku dát. Záleží na učiteli a způsobu známkování.

farr
hodnocení

0x

Tady tvůj učitel asi nebude. Zkus se ho zeptat ve škole. My ti neporadíme. Může to být 2, nerozhodně nebo i 3. Záleží na okolnostech.

lindaf*

Ahoj, nezaleží jenom a průměru, ale třeba jeslti máš dobré známky z důležitých testu nebo naopak je ten průměr "vytažený" referáty apod. a určitě i na aktivitě v hodině, musíš hrábnout do svědomí a zamyslet se jestli si tu známku zasloužíš popřípadě se ještě snažit nějak ten průměr ještě vylepšit :)

siska5*
hodnocení

Ahojky moc vám všem děkuji :D

hodnocení

0x

Přesně tak, jak praví odpověď nade mnou. A vůbec, z čeho je to průměr? Jestli ze všech známek, tak na to se rovnou vykašli, to se zprůměrovat nedá. Každá známka má jinou hodnotu. Dva velké testy za 3 a dvě desetiminutovky za 1 nedělají dvojku, jen tak pro příklad. Jinak pokud to je průměr ze známek, které mají stejnou hodnotu, tak by to mělo být na dvojku, pokud se snažíš, hlásíš se, svědomitě a včas vypracováváš domácí úkoly, no a bohužel u některých učitelů i pokud jsi usměvavý hodný studentík, co má v hlavě piliny, ale učitelce zásadně neodporuje a vždy s ní souhlasí a po hodině pomáhá odnést věci do kabinetu. Ale je to k té 2,5 poměrně blízko a někteří učitelé snahu a zájem nepočítají do známky. To se fakt musíš zeptat tam :)

iz*
hodnocení

0x

Podle mne by to stačit nemělo. A jak tak vidím tvé vyjadřování (ahojky - co je to probůh za výraz?!; bez mezery, diakritiky a interpunkce), budeš možná ráda i za trojku ...

doplněno 26.05.14 19:43:

I mobil "umí" malá a velká písmena, mezery a interpunkci. A na "pozdravy" aghojky, ahojte, čusky, ... už jsem alergická. On si to asi málokdo uvědomuje, ale do hodnocení předmětu se promítá i žákovo vyjadřování.

Pokud žák umí, mluví věcně a jednoznačně, pokud neumí, používá "vycpávku (vatu)" prokládanou rádoby "moderními/roztomilými" obraty/výrazy. Takový projev působí nejistě.

doplněno 27.05.14 00:25:

Mně se texty, kde chybí všechno, navíc proložené "moderními výrazy" prostě špatně čtou.

Kdyby chyběla jen diakritika a ostatní bylo v pořádku, četlo by se mi lépe. Pokud chybí diakritika i interpunkce, chtělo by to aspoň velká písmena na začátcích vět. Nebo naopak použít interpunkci a všechna písmena malá. (V posledním případě ale určitě s mezerami za čárkami a tečkami.)

Na tom, co jsem napsala ke způsobu vyjadřování, jsme se s kolegy shodovali - "nešikovné" vyjadřování na nás působilo dojmem, že se žák snaží zastřít neznalost.

Je možné, že tazatelka píše z mobilu.

doplněno 26.05.14 20:52:

Já vím. :) Přiznám se ale, že třeba konkrétně já mám s psaním velkých písmen na svém mobilu problém. Je to takový laciný "krám" a některé funkce tam nepracují úplně normálně.

lidus*

Přestávám vyjadřování mládeže řešit, pokud čtu email od 18tileté neteře, bavím se a to moc češtině nerozumím, (ahojky a čauky je bežné), čárky a háčky prý nepodstatné. Maturovala na gymnáziu ze 4 předmětů, včetně češtiny a ze všech za 1, zkoušky na 3 VŠ s přehledem, na žádné nebyla hůř než devátá. Psát z počítače nebo mobilu je prý něco jiného a na chyby se nehraje.

siska5*
29.05.14 17:34
hodnocení

dekuji

siska5*
hodnocení

Dobrý den ,tedy a můžu se zeptat jak dlouho vám to trvalo nez jste to dala skontrolovat uciitelce ze to máte dobre napsaný ja si pisu jak si milá pani a jeste nejsem tak zrucná ale nejsem drzá jako vy ... a kdylne si reknete ze tat mam napsané chyby ale strcte si je zaklobouk SISKA 5 a podpis umíte?

Teď jste tomu nasadila korunu, ani Vám není rozumět.

siska5*
hodnocení

ne to neplatí na vís ale nato ho jak me odsuzuje zame psaní

Vím, že to nebylo na mně. Zastávám ale podobný názor a docela mě zaujalo, že na výtku k Vašemu psaní se ohradíte něčím, čemu ani není kvůli těm chybám rozumět.

doplněno 29.05.14 17:59:

*mě... ale to je stejně jedno :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]