Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju poradit

Od: niky* odpovědí: 4 změna:

Mám tu k řešení dvě slov.ú. pomůžete mi? Nevím si vůbec rady.

Silnice má stoupání 16%. O kolik metrů stoupá na vzdálenosti 1,5km? Pod jakým úhlem stoupá?
...
Jak vysoká je rozhledna, ze které pozorujete bod vzdálený od paty rozhledny 80m pod hloubkovým úhlem 36°?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1. Kdyz stoupani vydelis 100, ziskas tangens uhlu stoupani. Z goniometricke funkce pak uz i dopoctes prevyseni.

2. Nakresli si obrazek, zopakuj si opet goniometricke funkce a urcite naleznes reseni.

Dej vysledky a mi Te to zkontrolujeme.

sebod*
hodnocení

0x

No, víkend byl krásný, tak proč se namáhat s úkolem, co? Máš aspoň představu, JAK se to počítá? Zkusil jsi to nějak? Dej sem to, co jsi "vypotil" a my Ti pomůžeme dál

Promile je stoupání o milimetr na metru délky.Procento je centimetr.Šestnáct procent? a kolik je metrů do kilometru to už snad do kupy dáš. Samozřejmě že to je jen pro kontrolu protože se po vás určitě chce abyste to řešili jako pravoúhlý trojúhelník.

buss
hodnocení

0x

Ono postačí zadat stoupání v %... a vybírat cs.wikipedia.org/... ale proč se namáhat, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]