Nejste přihlášen/a.
Ahojky, asi před měsícem jsem byla v Brně, vychází mi z fyziky špatná známka a učitel mi řekl, že mám udělat nějakou prezentaci o přístroji z technické herny. Já si ale vůbec nemůžu na nic vzpomenout, máte nějaký nápady nebo si to pamatujete, co tam bylo a jak se to jmenovalo? Děkuju moc, jsem úplně bezradná :/
namátkou: je tam pokus zvedání pytle bez kladky a s kladkami, černá díra (trychtýř na mince), foukání bublin z nekulatých otvorů bublifuků, setrvačník, model vozíku se čtvercovými koly, pokus se zobrazením předmětu v zrcadlech v závislosti na úhlu postavení zrcadel, přenos zvuku prostřednictvím parabol, model fungování animace - pohyblivost statických obrázků při roztočení válce, možnost vyzkoušet, jak se staví klenba, nepředvídatelná kyvadla - např. při vzájemném působení magnetů. Dalekohledy s různou optikou. Zrcadlový prostor ve tvaru trojúhelníku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.